Säästäjästä sijoittajaksi

Sijoituskoulu

Miten aloittaa sijoittaminen? Pörssisäätiön Sijoituskoulu tarjoaa tehokkaat vinkit sijoittamisen aloittamiseen. Se sisältää hyödyllistä tietoa myös hieman pidemmälle ehtineelle sijoittajalle.

Osa 9

Miten osakesäästötili toimii?

Osakesäästötili tekee verotuksesta helpompaa ja tasapuolisempaa yksityissijoittajille. Miten osakesäästötili toimii? Sijoituskoulun osa 9 kertoo.

Osa 8

Näin ostat osakkeita 

Sijoitussuunnitelma on tehty ja sopivat yhtiöt löytyneet. Mitä seuraavaksi? Sijoituskoulun osa 8 neuvoo, miten osakkeiden ostaminen tapahtuu.

Osa 3

Suunnittele sijoituksesi

Aloittelevan sijoittajan kannattaa tehdä itselleen sijoitussuunnitelma. Sijoituskoulun oppitunnilla 3 opit, miksi sijoitussuunnitelma on tärkeä ja miten sellainen tehdään.

Osa 2

Keskeiset käsitteet ja sijoitustermit

Osakesijoittajan on hyvä tuntea kourallinen perustermejä, kuten osake, indeksirahasto ja pörssi. Sijoituskoulun oppitunti 2 selittää sijoittamisen peruskäsitteet ja sijoitustermit.

Osa 1

Miksi kannattaa sijoittaa?

Kiinnostaako sijoittaminen, mutta et tiedä miten voisit aloittaa? Pystykö säästämään vaikka 40 euroa kuussa? Tai onko sinulla jo rahaa, joita et tarvitse hankintoihin? Osakkeisiin sijoittamalla voit tavoitella tuottoa sijoituksellesi. Rahasi ovat myös suojassa inflaatiolta.