Ohjelma peruskoulun käyneille nuorille

Hae Pörssilähettilääksi

Pörssilähettiläskoulutus on tarkoitettu 15–20-vuotiaille nuorille, jotka haluavat oppia oman talouden hallinnasta. Maksuttomassa kolmipäiväisessä ohjelmassa saa myös esiintymiskokemusta.

Lähettiläitä Pörssitalon linnanpihalla.

Pörssilähettiläs-ohjelmaan voi hakea kuka tahansa 15–20-vuotias nuori, joka on käynyt peruskoulun, kun koulutus alkaa. Pörssilähettiläs-ohjelmaan pääseminen ei vaadi eritysosaamista taloudesta, vaan into ja halu oppia ratkaisee.

Koulutus keskittyy oman talouden hallintaan, säästämiseen ja sijoittamiseen. Koulutus kestää kolme päivää.

  • Opit kolmessa päivässä sijoittamaan osakkeisiin! Saat koulutusta taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta talouden huippuasiantuntijoilta. Tapaat talousalan ammattilaisia ja pääset koulutuksen jälkeen mukaan tapahtumiin, jotka järjestetään kaikilla pörssilähettiläille.    
  • Opit tulevaisuuden kannalta hyödyllisiä taitoja, kuten esiintymistä.  Pääset harjoittelemaan esiintymistä ja opit pitämään Pörssilähettiläs-esityksen toisille nuorille. 
  • Tutustut samanhenkisiin ihmisiin ja saat unohtumattoman kokemuksen. Kun olet suorittanut koulutuksen, pääset osaksi kaikkien Pörssilähettiläiden alumniverkostoa.
  • Saat todistuksen kolmepäiväiseen koulutukseen osallistumisesta. Jos jatkat ohjelmassa pidempään ja teet kouluvierailuja, saat todistuksen myös vapaaehtoistoiminnasta. Molemmista suorituksista voit saada opintopisteen. Koulujen käytännöt vaihtelevat, varmista ennakkoon, miten opintosuoritukset hyväksytään omassa koulussasi.  
  • Olet mukana tekemässä tärkeää työtä: parantamassa nuorten talousosaamista ja ohjaamassa fiksuun rahankäyttöön. Pörssilähettiläät kiertävät pareittain peruskouluissa kertomassa oman talouden hallinnasta, säästämisestä ja sijoittamisesta. 
  • Saat ajankohtaista tietoa taloudesta ja sijoittamisesta. Lähetämme ilmoittautuneiden sähköpostiin maksuttoman sijoittajan ajankohtaiskatsauksen kerran viikossa. 
  • 19.-21.2.2024 (klo 10-16), Helsinki, Pörssitalo
  • 26.–28.2.2024 (klo 10-16), Tampere
  • 4.-6.3.2024 (klo 15-19), etäkoulutus

Pörssilähettiläät on Pörssisäätiön vapaaehtoisohjelma, joka parantaa nuorten talousosaamista. Pörssilähettiläs-ohjelmaan haetaan mukaan valitsemalla itselle sopiva koulutusajankohta ja täyttämällä lomake

Otamme jokaiseen hakijaan yhteyttä ennen kuin koulutus alkaa. Jos haluat lisätietoja, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen porssilahettilaat (at) porssisaatio.fi.