Opi sijoittamaan

Pörssisäätiö edistää kaikkien mahdollisuuksia sijoittaa, vaurastua ja vaikuttaa omistajina. Maksuttomista tietopankeistamme saat helposti ymmärrettävää, puolueetonta ja luotettavaa tietoa osakesijoittamisesta.

Aloittavan sijoittajan tietopakettiin olemme koonneet perusasiat, kuten miksi sijoittaminen kannattaa ja miten osakekauppoja tehdään. Sijoituskoulun avulla pääset syvemmälle sijoittajan polulla.

Tarjoamme useita sijoittajalle hyödyllisiä ja maksuttomia oppaita. Suosituimmat oppaamme ovat Sijoittajan vero-opas ja Osakeopas, joka kertoo myös osakkeenomistajan oikeuksista.

Hyödynnä myös Pörssisäätiön maksuttomat koulutukset. Alle 20-vuotiaille nuoret oppivat oman talouden hallintaa, säästämistä ja sijoittamista Pörssilähettiläs-ohjelmassa. Lukioissa ja ammattikorkeakouluissa opiskeleville tarjolla on Pörssiguru-opintokokonaisuus.

Pörssisäätiö edistää talousosaamista myös tukemalla opettajien talousosaamista. Olemme koonneet opettajille aineistoja, joita voi hyödyntää opetuksessa. Tarjolla on myös koulutuksia.

Tutustu tietopankkeihin

Opi sijoittamaan

Aloittajan tietopankki

Osakesijoittaminen ei ole vaikeaa, eikä aloittaminen vaadi suuria summia. Lue viisi artikkelia, jotka auttavat sinut aloittamaan sijoittamisen.

Säästäjästä sijoittajaksi

Sijoituskoulu

Miten aloittaa sijoittaminen? Pörssisäätiön Sijoituskoulu tarjoaa tehokkaan alun sijoittamiseen. Se tarjoaa hyötytietoa myös kokeneelle sijoittajalle.

Selitykset sadoille termeille

Sijoittajan sanasto

Sijoittajan sanasto pelastaa, jos jokin sijoittamisen erikoistermi askarruttaa. Sanastosta löydät selitykset sadoille termeille.

Tietoa verotuksesta

Sijoittajan vero-opas

Maksuton Sijoittajan vero-opas kertoo olennaiset asiat pörssiyhtiön osakkeenomistajan verotuksesta. Sisältää havainnollisia esimerkkilaskelmia.

Peruskoulun käynyt – hae mukaan

Pörssilähettiläs-ohjelma nuorille

Ohjelmassa saat maksuttoman koulutuksen säästämisestä ja sijoittamisesta sekä pääset kertomaan koululaisille oman talouden hallinnasta.

Apua talousopetukseen

Aineistot opettajille

Valmiita aineistoja talousopetukseen. Materiaalia saatavilla niin peruskouluille, lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille kuin korkeakouluille.