Aalto-yliopistoon ainutlaatuinen omistajuuden professuuri

Artikkeli
8.2.2021
Lukuaika
2 min

Kauppakorkeakoulun dekaanin Timo Korkeamäen mukaan uudella professuurilla tulee olemaan keskeinen rooli omistajuuteen liittyvän akateemisen tutkimustiedon tuottamisessa ja sen jalkauttamisessa yhteiskunnallisen päätöksen teon tueksi.

Aalto-yliopiston professuureihin ovat perinteisesti lahjoittaneet lähinnä säätiöt, yritykset ja yhdistykset. Professuuria ovat sitoutuneet tukemaan jo muun muassa Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Saastamoisen säätiö, Pörssisäätiö, Perheyritysten liitto, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Oras Invest, Ensto Invest ja Yksityisyrittäjäin säätiö.

Nyt myös yksityishenkilöillä on mahdollisuus tukea omistajuuden professuuria ja sen ympärille rakennettavan osaamiskeskuksen luomista tekemällä omistajuuden professuuriin suunnatun lahjoituksen Kauppakorkeakoululle.

Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kannustaa jokaista osallistumaan hankkeeseen pienellä tai suuremmalla summalla.

”Suomi on matkalla kohti laajapohjaista omistajayhteiskuntaa, jossa yhä useampi on pörssiyhtiöiden osakkeenomistaja. Omistamalla voi vaurastua ja omistamalla voi vaikuttaa. Omistajuuden professuurin rahoitus kuvastaa suomalaista omistajuutta – jokainen voi lähteä mukaan, yhdessä me pienet teemme jotain suurta.”

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä pitää omistajuuden professuuria erittäin merkittävänä.

”Omistajuudella on suuri merkitys työllisyydelle, investoinneille, vero- ja vientituloille ja koko yhteiskunnan hyvinvoinnille. Siksi on upeaa, että Suomi saa ensimmäisen alan tutkimukseen ja opetukseen keskittyvän professuurin. Kiitän lämpimästi omistajuuden professuurihankkeen alullepanijoita ja lahjoittajia.”

Omistajuuden professuuri on kokoaikainen ja lahjoitusten avulla sen perusrahoitus turvataan 20 vuodeksi. Professorin rekrytointiprosessi on jo käynnistetty ja tavoitteena on, että uusi professori voisi aloittaa tehtävässään viimeistään vuoden 2022 alussa.

Tästä pääset tekemään lahjoituksen omistajuuden professuurille: https://www.aalto.fi/fi/kauppakorkeakoulu/omistajuuden-lahjoitusprofessuuri