Osakeopas

Vuonna 2021 Suomessa on yli 900 000 yksityishenkilöä, jotka omistavat pörssiyhtiöiden osakkeita. Pörssiosakkeisiin sijoittaminen on tapa hoitaa omaa taloutta, varautua tulevaisuuteen ja pyrkiä vaurastumaan.

Osakeopas antaa perustietoja osakkeista ja osakesäästämisestä. Opas sopii sekä asioihin vasta perehtyvälle säästäjälle että kokeneemmalle osakesijoittajalle. Oppaassa kerrotaan osakesijoittamiseen liittyvistä tuotoista ja riskeistä. Yleensä tuotto ja riski kulkevat käsi kädessä. Suurempaan tuotto-odotukseen liittyvät myös suuremmat riskit. Hajauttaminen on ainoa tapa alentaa riskiä alentamatta tuotto-odotusta. Oppaassa käsitellään myös sijoitusstrategiaa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Lisäksi perehdytään mm. osakekaupankäyntiin, listautumisiin ja osakeanteihin sekä omistajan oikeuksiin.

Osakeoppaan viimeisimmät päivitykset on tehnyt Pörssisäätiön talousosaamisasiantuntija Joonatan Naukkarinen. Pörssisäätiö kiittää kaikkia Osakeoppaan teossa vuosien varrella auttaneita asiantuntijoita.

Moni osakesijoittaja etsii sijoitusvinkkejä. Tämä opas ei sisällä niitä. Opas sisältää kuitenkin monta hyvää neuvoa. Keskeiset ohjeet on koottu oppaan loppuun osakesäästäjän muistilistaksi. Tätä listaa voi suositella pitkäjänteiselle, riskejä karttavalle osakesäästäjälle säästösuunnitelman teon avuksi.

Oppaan voi ladata sähköisenä versiona alla olevasta painikkeesta.

Lataa