Sijoittajan korko-opas

Sijoittajan korko-oppaassa esitellään erilaisia korkoa tuottavia sijoituskohteita ja erityisesti yksityishenkilöille sopivia korkosijoituksia. Opasta käytetään myös sijoitusalan ammattilaisten perustutkintojen koulutusmateriaalina.

Jossain vaiheessa elämää useimmat maksavat tai saavat korkoa. Asuntovelallinen maksaa korkoa ja lainanantaja saa korkoa. Korkosijoituksia ovat esimerkiksi joukkolainat ja korkorahastot. Tutuin korkosijoitus on pankkitalletus. Keväällä 2018 eletään tosin poikkeuksellista aikakautta: korkotaso on niin alhainen, että tavallisille pankkitalletuksille ei makseta korkoa ollenkaan. Varojen jakaminen ominaisuuksiltaan toisistaan poikkeaviin omaisuuslajeihin kuten korkosijoituksiin ja osakesijoituksiin on hyvä keino tavoitella turvallista ja tasapainoista taloudellista asemaa.

Vuoden 2018 päivitetty Sijoittajan korko-opas on julkaistu

Päivitetty Sijoittajan korko-opas on lisätty verkkosivuille 30.4.2018 ja luettavissa sähköisesti. Toukokuun lopussa se on mahdollista tilata myös painettuna kotiin  Pörssisäätiön verkkokaupasta. Korko-oppaan tiedot on tarkistettu ja päivitetty ajan tasalle vuoden alussa. Päivitetyssä oppaassa ei ole merkittäviä sisällöllisiä muutoksia edelliseen, vuonnna 2016 päivitettyyn oppaaseen.  Korko-oppaan päivittämisestä on vuodesta 2011 lähtien vastannut KTT, professori Mika Vaihekoski. Aikaisemmin opasta on päivittänyt Sirkka-Liisa Roine. Pörssisäätiö kiittää lämpimästi molempia arvokkaasta työstä.

Vuoden 2016 opas

Alta pääset lataamaan vuoden 2016 Sijoittajan korko-oppaan, jos tarvitset kyseistä painosta APV-tutkinnon tenttiisi.

Uusimman oppaan pääset aina lataamaan myös alla olevasta painikkeesta: 

 

Lataa