Sijoittajan korko-opas

Sijoittajan korko-oppaassa esitellään erilaisia korkoa tuottavia sijoituskohteita ja erityisesti yksityishenkilöille sopivia korkosijoituksia. Opasta käytetään myös sijoitusalan ammattilaisten perustutkintojen koulutusmateriaalina.

Jossain vaiheessa elämää useimmat maksavat tai saavat korkoa. Asuntovelallinen maksaa korkoa ja lainanantaja saa korkoa. Korkosijoituksia ovat esimerkiksi joukkolainat ja korkorahastot. Tutuin korkosijoitus on pankkitalletus. Varojen jakaminen ominaisuuksiltaan toisistaan poikkeaviin omaisuuslajeihin kuten korkosijoituksiin ja osakesijoituksiin on hyvä keino tavoitella turvallista ja tasapainoista taloudellista asemaa.

Vuoden 2020 päivitetty Sijoittajan korko-opas on julkaistu

Päivitetty Sijoittajan korko-opas on lisätty verkkosivuille 9.12.2020 ja luettavissa sähköisesti. Korko-oppaan tiedot on tarkistettu ja päivitetty ajan tasalle marraskuussa 2020. Päivitettyyn oppaaseen on lisätty tietoa välipääomarahoitusinstrumenteista sekä indeksirahastoista ja muista strukturoiduista tuotteista. Korko-oppaan päivittämisestä on vuodesta 2011 lähtien vastannut KTT, professori Mika Vaihekoski. Aikaisemmin opasta on päivittänyt Sirkka-Liisa Roine. Pörssisäätiö kiittää lämpimästi molempia arvokkaasta työstä.

Vuoden 2018 opas

Alta pääset lataamaan vuoden 2018 Sijoittajan korko-oppaan, jos tarvitset kyseistä painosta APV-tutkinnon tenttiisi.

Uusimman oppaan pääset aina lataamaan myös alla olevasta painikkeesta: 

 

Lataa