Cargotecin sijoittajasivut palkittiin vuoden 2021 parhaina

Cargotecin sijoittajasivut palkittiin vuoden 2021 parhaina. Keskisuurten yhtiöiden sarjan paras oli Tokmanni, pienten yhtiöiden sarjassa Exel Composites ja First North -yhtiöistä parhaana palkittiin Fodelia. Lisäksi erityismaininnan innovatiivisista yhtiökokousjärjestelystä sai Martela.

Artikkeli
27.5.2021
Lukuaika
2 min

Parhaat sijoittajasivut -kilpailussa vuonna 2021 palkitut yhtiöt

Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry ovat järjestäneet Parhaat sijoittajasivut -kilpailua vuosittain vuodesta 1999 lähtien. Kilpailussa käydään vuosittain läpi kaikkien kotimaisten pörssiyhtiöiden suomenkieliset sijoittajasivustot. Etsittävien tietojen on löydyttävä nopeasti, suomen kielellä ja suoraan sivustolta.

Arvioinnissa kaikki sivustot käytiin läpi ja pisteytettiin Pörssisäätiön asettamien kriteerien pohjalta. Toisessa vaiheessa Sijoitusanalyytikot ry:n jäsenet äänestivät arvioinnissa parhaiten menestyneiden yhtiöiden joukosta voittajat.

– Sijoittajasivustojen taso on jatkuvasti kehittynyt ja erityisesti suurten ja keskisuurten yhtiöiden kategorioissa kärki on erittäin kovatasoinen. Tietoa on hyvin saatavilla, tosin tiedon päivitystiheydessä ja päivitysajankohdan merkitsemissä on toisinaan vielä parannettavaa, kertoo Pörssisäätiössä arviointityötä koordinoinut Joonatan Naukkarinen.

– Pienemmillä yhtiöillä on kehitettävää erityisesti pitkän aikavälin tavoitteiden ja kasvustrategian kuvaamisessa. Lisäksi kaikilta yhtiöiltä toivoisimme johdon omistusten ja niissä tapahtuvien muutosten läpinäkyvää esille tuomista sivustolla, hän neuvoo.

Kilpailussa tarkasteltiin tänä vuonna erityisesti käytettävyyttä ja visuaalista ulkoasua; strategian, kasvun ja kannattavuuden esittämistä; taloudellisista tavoitteista kertomista; pääoman käytön ja operatiivisten riskien kuvaamista sekä corporate governance ja vastuullisuus -tietoja.

– Yhtiöt reagoivat koronan aiheuttamaan epävarmuuteen osin vähentämällä viestintää taloudellisista tavoitteista ja ennusteista. Epävarmoina aikoina sijoittajat kuitenkin kaipaavat tietoa vielä aikaisempaa enemmän. Erityisesti yksityissijoittajille sijoittajasivustot ovat tärkeä tietolähde, muistuttaa Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Sijoittajasivusto on tärkeä viestintäkanava erityisesti yksityissijoittajien kannalta. Yli 910 000 suomalaista omistaa pörssiyhtiöiden osakkeita.

Parhaat Sijoittajasivut 2021 -kilpailussa palkittiin seuraavat:

Suurten yhtiöiden sarja: 1. Cargotec, 2. Kesko, 3. Fiskars

Keskisuurten yhtiöiden sarja: 1. Tokmanni, 2. Alma Media, 3. Lassila & Tikanoja

Pienten yhtiöiden sarja: 1. Exel Composites, 2. Nixu, 3. Digia

First North -yhtiöiden sarja: 1. Fodelia

Lisäksi kunniamaininnan innovatiivisuudesta ja edelläkävijyydestä yhtiökokousjärjestelyissä sai Suomen ensimmäinen reaaliaikaisen etäyhtiökokouksen järjestänyt pörssiyhtiö Martela.

Tutustu kilpailun kriteereihin täällä.

Katso palkitsemistilaisuuden tallenne täältä.