Fortum kiri kansanosakkeiden kärkikolmikkoon

Energiayhtiö Fortum kiilasi kansanosakkeiden kolmannelle sijalle ohi Mandatumin. Listan suvereenin ykkösen Nordean omistajamäärä jatkoi myös tammi-maaliskuussa kasvuaan.

Artikkeli
19.4.2024
Lukuaika
2 min

Energiayhtiö Fortum kiri tammi–maaliskuussa Helsingin pörssin eniten omistettujen osakkeiden eli kansanosakkeiden listalla. Vahvan osingon viime vuodelta maksava energiayhtiö nousi listalla kolmanneksi ohi omaisuudenhoitoyhtiö Mandatumin.
Fortumin omistajamäärä oli maaliskuun lopussa 229 308. Omistajamäärä nousi vuodenvaihteen tasosta yli 15 000:lla.
Vaikka Mandatum menetti maaliskuun listauksessa kolmannen sijansa, myös sen omistajamäärä kasvoi alkuvuoden aikana, tosin maltillisemmat noin 1 500 omistajaa. Mandatum on kansanosakkeiden listalla verraten tuore yhtiö, sillä se listattiin pörssiin lokakuussa.
Kansanosakkeiden suvereeni ykkönen on finanssikonserni Nordea, jolla on lähes 349 102 omistajaa. Nordea on pitänyt kärkisijaa jo vuodesta 2019, eikä mikään muun Helsingin pörssin yhtiön yksityisomistajien lukumäärä ylitä 300 000:aa.
Nordean omistajamäärä kasvoi tammi–maaliskuussa lähes 7 000:lla.
Helsingin pörssin toiseksi omistetuin kansanosake on verkkolaitevalmistaja Nokia, jolla on yli 233 000 omistajaa. Nokian omistajamäärä laski alkuvuoden aikana yli 6 000 osakkeenomistajalla.
Pörssisäätiön kansanosakkeiden lista laittaa Helsingin pörssin yhtiöt järjestykseen sen mukaan, kuinka paljon yhtiöillä on osakkeenomistajana yksityishenkilöitä. Pörssisäätiö koostaa listan arvopaperikeskuksena toimivan Euroclearin neljännesvuosittaisten tilastojen perusteella.

Kirjoittajat

Sarianna Toivonen Viestintäpäällikkö