Jatkossa osakeyhtiöt voivat järjestää yhtiökokouksensa täysin etänä

Eduskunta hyväksyi 21.6.2022 osakeyhtiölain ja muiden yhteisöjen osalta vastaavat yhtiökokouksien sääntelyä koskevat muutokset. Jatkossa osakeyhtiöt voivat järjestää yhtiökokouksensa täysin etänä, jos etäyhtiökokoukset sallitaan yhtiöjärjestyksessä. Hybridiyhtiökokousten pelisääntöjä on selkiytetty ja järjestämistä…

Artikkeli
22.6.2022
Lukuaika
1 min

Eduskunta hyväksyi 21.6.2022 osakeyhtiölain ja muiden yhteisöjen osalta vastaavat yhtiökokouksien sääntelyä koskevat muutokset.

Jatkossa osakeyhtiöt voivat järjestää yhtiökokouksensa täysin etänä, jos etäyhtiökokoukset sallitaan yhtiöjärjestyksessä. Hybridiyhtiökokousten pelisääntöjä on selkiytetty ja järjestämistä helpotettu. Uusien säännösten mukaan etä- ja hybridikokouksien etäosallistuvan osakkeenomistajan on voitava käyttää kokouksessa puheoikeuttansa suullisesti.

Suullisen puheoikeuden lisäksi osakkeenomistajille voidaan tarjota esimerkiksi myös chat-toiminnan kautta toteutettu mahdollisuus tekstimuotoiseen puheoikeuden käyttämiseen. Osakeyhtiölaissa on jatkossa säännökset tekstimuotoisten puheenvuorojen moderoinnista.

Mukana on myös useampia pienempiä muutoksia, joilla helpotetaan etä- ja hybridikokousten järjestämistä ja tuodaan varmuutta esimerkiksi etäyhteyden häiriötilanteisiin.

”Toivottavasti mahdollisimman moni pörssiyhtiö ja First North -yhtiö tarjoaa ensi keväänä etäosallistumismahdollisuuden osakkeenomistajilleen”, Pörssisäätiön lakijohtaja Jesse Collin sanoo.

Osakeyhtiölain muutosten on tarkoitus tulla voimaan kesän aikana.

Kuva: Pixabay

Haluatko tietoa sijoittamiseen vaikuttavista lakimuutoksista suoraan sähköpostiisi? Tilaa Pörssisäätiön Sijoittajan ajankohtaiskatsaus!