Joukko Baltian pörssin yhtiöitä kävi esittäytymässä

Tallinnassa, Riikassa ja Vilnassa pörssitoimintaa operoiva Nasdaq Baltic kävi kertomassa toiminnastaan suomalaissijoittajille huhtikuun alkupuolella. Tilaisuudessa esittäytyi kuusi baltialaisyhtiötä, joilla on toimintaa tai liikesuhteita Suomessa.

Artikkeli
16.4.2024
Lukuaika
2 min

Vaikka Tallinnasta puhutaan joskus Etelä-Helsinkinä, harva sijoittaja tuntee merentakaisia osakemarkkinoita. Siksi pörssioperaattori Nasdaq Baltic järjesti esittelytilaisuuden suomalaisille sijoittajille huhtikuussa Pörssitalolla.

Nasdaq Balticin markkinointi- ja viestintäjohtajan Ott Raidlan mukaan taustalla oli ajatus, että Viro ja Baltia voisivat kiinnostaa suomalaissijoittajia. Viron talous on kirinyt muita EU-maita vauhdilla, ja maassa on myös vilkas start up -kulttuuri. Yksisarvisista esimerkiksi Skype, Wise, Bolt ja Pipedrive ovat virolaisten perustamia ja kehittämiä, minkä moni sijoittajakin tietää, Raidla kertoo.

Nasdaq Baltic on vielä pieni markkina. Listayhtiöitä on 80, ja niistä 30 Tallinnassa. Balttimarkkinoiden keskimääräinen päivävaihto on noin 2,5–3,0 miljoonaa euroa päivässä, kun se Nasdaq Helsingissä on yli 460 miljoonaa euroa.

Näkyvyyttä listayrityksille

Yrityksiään suomalaissijoittajille esitteli tilaisuudessa kuusi baltialaista listayhtiötä. Mukana olivat monille tutut varustamoyhtiö Tallink ja satamayhtiö Tallinna Sadam.

Energia-alalta esittäytymässä olivat uusiutuvan energian yhtiö Enefit Green sekä sähkönjakeluun keskittyvä Harju Elekter Group. Lisäksi toimintaansa esittelivät kiinteistörahastoyhtiö EfTEN Capital sekä finanssiyritys Coop Pank.

Yhtiömme haluavat saada lisää näkyvyyttä ja sijoittajia kotimaan markkinoiden lisäksi myös ulkomailta. Suurimmalla osalla näistä yrityksistä on joko liikesuhteita Suomeen tai jopa toimintaa Suomessa, kuten Tallinkilla ja Harju Elekterillä”, kertoo Raidla.

Tilaisuuteen osallistui yli sata yksityissijoittajaa. Tapahtumaa markkinoitiin Osakesäästäjien keskusliiton jäsenille.

“Ihmiset olivat erittäin kiinnostuneita. Emme olleet aiemmin järjestäneet tällaisia tilaisuuksia, joten yllätyimme iloisesti”.

Kirjoittajat

Sarianna Toivonen Viestintäpäällikkö