Pörssi-illan kohokohdat

Katso video: Toimitusjohtajat esittelivät Terveystalon ja Aspon Pörssi-illassa

Verkossa pidetyssä Pörssi-illassa esittelyvuorossa olivat terveydenhuollon palveluita tarjoava Terveystalo ja monialayhtiö Aspo.

Artikkeli
22.11.2023
Lukuaika
2 min

Pörssi-illan avasi Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, joka kävi läpi tuoreen Sijoittajabarometrin tuloksia. Sijoittajien listautumissuosikit ovat Fazer, St1:n ja Paulig.

Terveystalon kasvua tukee neljä trendiä

Terveystalon toimitusjohtaja Ville Iho kertoi, että Terveystalo on liikevaihdoltaan Suomen suurin yksityisiä terveyspalveluja tarjoava yritys. Sillä on 27 000 yritystä työterveyshuollon asiakkaana sekä 370 toimipaikkaa Suomessa.

Terveystalon kasvua tukee neljä trendiä: väestön ikääntyminen, mikä lisää terveyspalveluiden kysyntää; ammattiosaajien rajallinen määrä, koska Terveystalolla on hyvä imu, ja se on alan suosituin työpaikka neljättä vuotta; julkisen terveydenhuollon haasteet sekä digitalisaatio ja etäpalvelut, joihin yhtiö panostaa.

Yleisö kysyi muiden muassa Terveystalon osakkeen arvon ja tuloksen eritahtisesta kehityksestä sekä siitä, miten yhtiö saa palvelukseensa lääkäreitä.

Aspon liiketoiminnoilla selkeät strategiat

Monialayhtiö Aspon esitteli kaksi vuotta yhtiön toimitusjohtajana toiminut Rolf Jansson. Aspon eri liiketoiminnoilla ei ole operatiivisia synergioita, vaan Aspo on aktiivinen omistaja ja liiketoimintojen kehittäjä, jolla on osaamista etenkin yritysostoissa ja rahoituksessa.

Jansson kävi läpi Aspon kolmen liiketoiminnan strategiat: Elintarviketeollisuutta palvelevan Leipurin hakee tuloksentekokykyä, sillä sen kannattavuus on ollut viime vuosina heikko. Muovien, kemikaalien ja voiteluaineiden jakelija Telko hakee kasvua yrityskaupoilla ja orgaanisesti. Varustamoyhtiö ESL Shipping keskittyy auttamaan asiakkaitaan vihreässä siirtymässä ja on esimerkiksi hankkinut 12 sähköhybridilaivaa.

Yleisökysymyksissä kiinnosti muiden muassa se, voisiko Aspo listata liiketoimintojaan sekä millainen on yhtiön osinkopolitiikka tulevaisuudessa.

Talouden kuva: Haasteet hallittavissa

Talouden näkymistä kertoi sijoittajan näkökulmasta Nordea päästrategi Antti Saari. Hän kuvasi vallitsevaa tilannetta sanaparilla ”haasteet hallittavissa”.

Taloustilanne ei siis ole helppo, mutta ei toisaalta mahdotonkaan. Sijoittajilla on hyviä mahdollisuuksia. Etenkin kaksi vuotta hankalassa tilanteessa olleessa Helsingin pörssissä alkaa olla houkuttelevia mahdollisuuksia tarjolla, Saari sanoi.

Yleisö kysyi näkemyksiä siitä, mihin toimialoihin kannattaisi nyt sijoittaa. Lisäksi keskustelua syntyi siitä, voiko nykyisissä olosuhteissa luottaa tunnuslukuihin, kuten P/E-lukuun.

Katso Pörssi-illan tallenne:

Kirjoittajat

Sarianna Toivonen Viestintäpäällikkö