Kenestä Vuoden sijoittajavaikuttaja?

Artikkeli
6.4.2022
Lukuaika
2 min

Historian ensimmäinen Pörssigaala juhlitaan Helsingissä 17.5.2022.

”Haluamme nostaa esiin kotimaisen omistajuuden merkitystä ja arvopaperimarkkinoiden parhaita käytäntöjä”, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kertoo.

Gaalassa palkitaan eri kategorioissa yksityishenkilöitä ja pörssiyhtiötä, jotka ovat kehittäneet arvopaperimarkkinoita ja Suomea. Yksi kategorioista on Vuoden sijoittajavaikuttaja. Voittajan valitsevat yksityissijoittajat ja sijoittamisesta kiinnostuneet äänestämällä.

Ehdolla kolme some-vaikuttajaa

Pörssigaalan tuomaristo on valinnut Vuoden sijoittajavaikuttaja ehdokkaiksi Aleksi Kopposen, Pia-Maria Nickströmin ja Verneri Pulkkisen.

Aleksi Kopponen on Facebookin Sijoituskerho-ryhmän perustaja ja ylläpitäjä. Sijoituskerhoon kuuluu yli 109 000 jäsentä. Yhteisössä ja sen eri teemaryhmissä keskustellaan vilkkaasti, laajasti ja syvällisesti sijoittamisen eri osa-alueista. Kopponen on töissä valtiovarainministeriössä ICT-asioiden ja digitalisaation erityisasiantuntijana.

Pia-Maria Nickström on Mimmit sijoittaa -median perustaja. Nickström kaipasi ymmärrettävämpää ja yhteisöllisempää lähestymistapaa sijoittamiseen ja päätyi luomaan sellaisen itse. Mimmit sijoittaa -mediaan kuuluu mm. yli 52 000 seuraajan Instagram-tili sekä suosittu podcast.

Verneri Pulkkinen työskentelee yhteisönrakentajana yhtiöanalyyseja myyvässä Inderesissä. Pulkkinen tekee sijoittamisaiheisia podcasteja, striimaa videoita ja keskustelee aktiivisesti sosiaalisen median kanavissa kuten Twitterissä, jossa hänellä on yli 11 000 seuraajaa.

Tuomaristo arvostaa Vuoden sijoittajavaikuttaja -ehdokkaiden sitoutumista ja iloa

”Kaikki ehdokkaat – Aleksi Kopponen, Pia-Maria Nickström ja Verneri Pulkkinen – ovat vaikuttaneet valtavasti yksityissijoittamiseen. Tuomaristo arvostaa heidän sitoutumistaan ja sitä iloa, millä he sijoittamisesta ihmisille kertovat”, tuomariston puheenjohtajana toimiva Sari Lounasmeri kertoo.

”Ehdokkaat ovat sijoittajayhteisön kokoajia, jotka innostavat meitä jokaista osakesäästämiseen ja helpottavat sijoittamista jakamalla tietoa, luomalla verkostoja ja herättämällä kiinnostusta”, Lounasmeri jatkaa.

Muut tuomariston jäsenet ovat näyttelijä, yksityissijoittaja ja sijoitusbloggaaja Jasmin Hamid​, arvosijoittamisen pioneeri Mika Heikkilä​, sijoituskirjailija, sijoittaja Tom Lindström​ ja professori Vesa Puttonen.

Äänestämään pääsee tästä linkistä.