Lounasmeri MTV:llä: ”Kiinnostava, tapahtumarikas ja hyvä pörssivuosi”

Artikkeli
30.12.2021
Lukuaika
2 min

Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kertoi MTV Uutiset Live -lähetyksessä 30.12.2021, että pörssivuosi 2021 oli tapahtumarikas: sijoittaminen on arkipäiväistynyt, ja yhä useampi suomalainen yksityishenkilö sijoitti pörssiosakkeisiin. Uusia sijoittajia on tullut kymmeniä tuhansia, ja jo lähes miljoona suomalaista – 940 000 – omistaa pörssiosakkeita. Yhtiöitä listautui pörssiin vuonna 2021 ennätysmäärä, 29. Sijoittamisesta puhutaan yhä enemmän ja kurssit nousivat noin 20 prosenttia.

Osakesäästötilin suosio kasvoi vuonna 2021

Suuri muutos – joka alkoi jo vuonna 2020 osakesäästötilin tultua käyttöön – on ollut se, että yksityissijoittajien ikäprofiili on nuorentunut:

”Aikaisemmin on ollut tapana vasta selkeästi vanhempana lähteä liikkeelle, ja nyt näemme, että nimenomaan 20–30-vuotiaat ovat aloittaneet jo opiskeluvaiheessa osakesijoittamista ja osakesijoittajien lukumäärä on kasvanut todella paljon”, Lounasmeri kertoi.

Lounasmeri kertoi, että osakesäästötiliä on avattu edelleen paljon, nyt sellainen on jo yli 250 000 osakesäästäjällä.

Vuodenvaihde on hyvä hetki miettiä omia sijoitustavoitteita

Vuodenvaihde on Lounasmeren mukaan hyvä hetki miettiä, mitkä ovat omat tavoitteet sijoittamisesta, mikä on oma sijoitusaika ja minkälaista riskiä on valmis ottamaan.

Sijoitussuunnitelmaa päivittäessä voi käyttää Pörssisäätiön ohjeita sijoitussuunnitelman tekemiseen ja täyttää Pörssisäätiön maksuton sijoitussuunnitelmapohja.

Teksti: Eeva Ketvel
Kuva: Kuvakaappaus Mtv Uutiset Live -lähetyksestä 30.12.2021

Lue myös: Sari Lounasmeri MTV:n Seitsemän uutisissa 30.12.2021

Haluatko tietoa ja uutisia sijoittamisesta säännöllisesti? Tilaa Pörssisäätiön napakka uutiskirje!