Lounasmeri MTV:llä: Tulosjulkistuksissa yksityissijoittajan kannattaa katsoa yhtiön tulevaisuuden suunnitelmia

Artikkeli
25.1.2022
Lukuaika
2 min

Vuoden 2022 ensimmäinen pörssinotkahdus on nähty. Mitä rahoille kannattaa nyt tehdä, kysyttiin Pörssisäätiön toimitusjohtajalta Sari Lounasmereltä MTV3:n Viiden jälkeen -lähetyksessä tiistaina 25.1.2022.

Lounasmeri kertoi, että yksityissijoittajat ovat kurssien laskiessa tehneet vähitellen lisäostoja, koska heillä on sijoittamisessa pitkä aikajänne.

– Hyvä hetki on nyt: lähteä liikkeelle, ja aloittaa vähitellen ja eri aikoina hiljalleen tehdä lisää sijoituksia, Lounasmeri neuvoi niitä, jotka vielä harkitsevat sijoittamisen aloittamista.

Pian alkaa tulla pörssiyhtiöiden tulosjulkistuksia. Kannattaako niitä odottaa, lounasmereltä kysyttiin.

– Nyt odotetaan aika hyvää tuloskautta, on saatu jopa positiivisia tulosvaroituksia, Lounasmeri sanoi.

– Tulosjulkistuksissa enemmän kuin yhden vuosineljänneksen tulosta katsoisin, mitä yritykset kertovat tulevaisuuden näkymistään.

Yksityissijoittajan huolina nyt koronnostot, Ukrainan tilanne ja edelleen koronakriisi

Lounasmeri kertoi, että osakesijoittajilla on juuri nyt useampia huolia: erityisesti odotetaan Yhdysvaltain keskuspankin päätöksiä keskiviikkona 26.1. Suomen aikaan illalla, mitä se kertoo koronnostoaikeistaan.

Lounasmeri totesi lähetyksessä, että osakemarkkinat ovat niin globaalit, ja suomalaiset pörssiyhtiöt myös toimivat niin kansainvälisesti, että se mitä Aasiassa ja Yhdysvalloissa tapahtuu, näkyy kyllä täällä meillä. Nyt USA:n keskuspankilta odotetaan linjauksia, osviittaa siitä, mitä tämän vuoden aikana tulee tapahtumaan.

Muita huolenaiheita ovat Ukrainan tilanne ja edelleen koronakriisi. Hän huomautti, että sijoittaja katsoo nimenomaan eteenpäin: uhkakuvat on jo sisään hinnoiteltuna pörssikursseissa.

Ukrainan tilanne vaikuttaa Helsingin pörssiin vahvemmin kuin muualla siksi, että Suomi on reuna-alue.

– Jos kansainväliset sijoittajat huolestuvat ja vetäytyvät pois reuna-alueilta, se voi näkyä jyrkemmin, Lounasmeri sanoi lähetyksessä.

Koronakriisistä pörssiyhtiöiden tuloksiin vaikuttaa esimerkiksi edelleen jatkuva komponenttipula.

Teksti: Eeva Ketvel
Kuva: Kuvakaappaus MTV3:n Viiden jälkeen -lähetyksestä tiistaina 25.1.2022

Haluatko säännöllisesti tietoa sijoittamisesta? Tilaa Pörssisäätiön uutiskirje!