Merja Mähkä: Nyt jos koskaan kannustettava suomalaisia sijoittamaan

Artikkeli
6.2.2018
Lukuaika
1 min

Sijoittamista pidetään Suomessa rikkaiden juttuna ja se on huono homma suomalaisten kannalta. Sijoittaminen on varautumista epävarmaan tulevaisuuteen. Juuri nyt tulevaisuus on entistäkin epävarmempi isojen muutosmegatrendien kuten työn murroksen, digitalisaation ja kaupungistumisen takia. Nyt jos koskaan on aika kannustaa suomalaisia sijoittamaan ja hajauttamaan omistuksiaan pois asunnoista.

Ruotsissa vastaavanlainen sijoitussäästötili otettiin käyttöön vuonna 2012 ja sen jälkeen useampi kuin joka viides ruotsalainen on ottanut sen käyttöön. Se on siis todistetusti hyvä houkutin.

Minunlaiseni piensijoittajat jatkavat sijoittamista ilman erityisiä tilejäkin, mutta jos suomalaisten halutaan laajemmin vaurastuvan, tarvitaan uskottavia toimenpiteitä. Osakesäästötilin erityinen hyvä puoli on siinä, että se kannustaa pitkäjänteiseen sijoittamiseen, joka on oikeasti enemmän säästämistä kuin rikastumisten tavoittelua. Suomalaisilla nämä kaksi asiaa menevät helposti sekaisin, koska sijoitusperinne puuttuu. Ruotsissa se on olemassa.”

-Sijoittaja, Onnellinen omistaja -blogin kirjoittaja Merja Mähkä

Lue myös, mitä mieltä osakesäästötilistä ovat toimitusjohtaja Antti Lahtinen Osakesäästäjistä, Teemu Lehtinen Veronmaksajista, Sari Lounasmeri Pörssisäätiöstä, professori Markku Kaustia Aalto-yliopistosta sekä sijoittajaTom Lindström.