Monimuotoisuutta pitää edistää systemaattisesti

Artikkeli
20.5.2022
Lukuaika
2 min

Nostureita valmistava ja kunnossapitopalveluita tarjoava Konecranes palkittiin gaalassa Monimuotoisuuden edistäjänä.

”Olemme yhtiönä tässä vasta matkan alussa, mutta olemme ylpeitä saavutuksestamme”,

Konecranesin moninaisuuden ja osallistamisen johtaja Mara Zavagno sanoi Pörssigaalassa.

”Erityisen ylpeitä olemme oppimastamme ja myös virheistämme.”

Hän korosti, että monimuotoisuutta edistettäessä olennaista on, että se tehdään systemaattisesti ja otetaan osaksi rakenteita. Konecranesissa esimerkkejä tästä ovat Zavagnon oma tehtävä moninaisuuden ja osallistamisen johtajana, pitkän tähtäimen suunnitelma ja selkeät mittarit. Zavagnon mukaan koko henkilöstön pitää sitoutua edistämään monimuotoisuutta, toimitusjohtajaa myöten.

Mercuri Urvalin seniorikonsultti Sanna Kröger jakoi palkinnon. Hän kertoi, että palkittu yhtiö on hyvä esimerkki siitä, kuinka asiaan paneutumalla päästään lyhyessä ajassa pitkälle.

”Yhtiö on nähnyt monimuotoisuuden, diversiteetin ja inkluusion teemana, joka on haluttu nostaa esiin niin, että koko henkilöstö on läpikäynyt asiaan liittyvän koulutuksen”, hän sanoi.

”Koulutus eli tieto ja tietoisuus on ensimmäinen askel. Yhtiö on asettanut monimuotoisuuteen liittyviä tavoitteita, suunnitellut toimenpiteitä ja kuvannut prosessejaan. Erityiset avainkohdat, kuten rekrytointi, on identifioitu.”

Katso Mara Zavagnon puhe Pörssigaalassa tästä.

Teksti: Eeva Ketve
Kuva: Tuomas Pietinen
Video: Capital AV

Haluatko tietoa yksityissijoittajille ajankohtaisista asioista säännöllisesti sähköpostiisi? Tilaa Pörssisäätiön Sijoittajan ajankohtaiskatsaus!