Näin minä aloitin sijoittamisen – Ninni Norra, Kaisa Vanha-Perttula, Esa Juntunen ja Mika Heikkilä kertovat

Neljä yksityissijoittajaa kertoo omista sijoittamisen ensi askelistaan. Katso video.

Artikkeli
10.5.2023
Lukuaika
2 min

Tiistaina Opiskelijoiden Pörssipäivässä neljä yksityissijoittajaa kertoi omista sijoittamisen ensi askeleistaan. Mukana olivat opiskelija Ninni Norra, analyytikkoharjoittelija Kaisa Vanha-Perttula, Omavaraisuus-blogista tunnettu Esa Juntunen sekä salkunhoitaja Mika Heikkilä.

Ninni Norran lapsuuden perheessä ei juuri raha-asioista puhuttu. Hän sai kipinän sijoittamiseen vaihto-oppilasvuoden jälkeen, kun ensin innostui yhteiskunnallisista asioista ja talouspolitiikasta. Sijoittamisen opit hän sai osallistumalla vuonna 2019 Pörssisäätiön Pörssilähettiläsohjelmaan.

Kaisa Vanha-Perttula oli innokas säästäjä, mutta sijoittamaan hän ryhtyi, kun huomasi, että säästölle voi vaatia tuottoa. Osakesijoittaminen tuli puheeksi ystäväpiirissä.

Esa Juntunen heräsi toden teolla talousasioihin finanssikriisin rytäkässä vuonna 2008, kun hän huomasi, miten talous vaikuttaa kaikkeen. Kriisin myllerryksessä hän sitten aloitti hyvin päämäärätietoisen sijoittamisen.

Salkunhoitaja Mika Heikkilä innostui osakkeista 13-vuotiaana. Hänelle kymmenen SYP:in osakkeen ostaminen avasi kokonaan uuden maailman, joka vei nopeasti mukanaan.

Katso tallenne tilaisuudesta

• Aloitus: Miksi sijoittaminen kannattaa – Toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, Pörssisäätiö (videon kohdasta 01:47)
• Mitä markkinoilla tapahtuu: Pääanalyytikko Antti Saari, OP (30:30)
• Paneelikeskustelu: Sijoittajat kertovat – näin aloitin (56:00)