Naisten suosikkiosakkeet ovat Nordea, Elisa ja Nokia

Euroclearin joulukuisten tilastojen mukaan naisten osakesuosikkien kärkikolmikko on Nordea, Elisa ja Nokia. Miesten suosikkeja ovat Nordea, Nokia ja Sampo.

Artikkeli
6.3.2023
Lukuaika
1 min

Naiset sijoittavat miehiä enemmän kuluttajatuoteyrityksiin. Arvopaperikeskus Euroclearin joulukuisten tilastojen mukaan naisten osakesuosikkien kärkikolmikko on Nordea, Elisa ja Nokia. Miesten vastaavat suosikkisijoitukset ovat Nordea, Nokia ja Sampo.

Naisten kymmenen suosituimman osakkeen listalta löytyy myös Stockmann, mitä ei miesten listalta löydy. Miesten kärkikymmenikössä taas on Outokumpu, jota ei naisten listalta löydy.

Tutkimusten mukaan naiset ovat pitkäjänteisempiä omistajia kuin miehet. Se tarkoittaa säästöjä kaupankäyntikuluissa, mikä voi lisätä tuottoja.

Tutkimuksista tiedetään myös, että naiset kiinnittävät miehiä enemmän huomiota sijoituskohteen vastuullisuuteen.

Euroclearin joulukuun tilastojen perusteella naisten osuus kaikista pörssiosakkeista omistavista yksityishenkilöistä on 34 prosenttia. Euromääräisesti naiset sijoittavat vähemmän kuin miehet, sillä naisten omistusosuus on 22 prosenttia yksityishenkilöiden omistusten arvosta.

 

Grafiikoiden lähde: Euroclear

Grafiikat: Pörssisäätiö