Omistajuuden professorina aloittaa Samuli Knüpfer

Artikkeli
10.2.2022
Lukuaika
1 min

Nimityksestä tiedotti Aalto-yliopisto torstaina 10.2.2022. Knüpfer aloittaa omistajuuden professorina maaliskuussa. Hän on kauppatieteiden tohtori.

Aalto-yliopiston tiedotteen mukaan Knüpfer siirtyy Aalto-yliopistoon Oslosta, BI Norwegian Business Schoolista. Hän on työskennellyt siellä rahoituksen professorina. Hän on toiminut myös London Business Schoolissa sekä vierailut tutkijana University of Californiassa, Berkeleyssä sekä Helsingin kauppakorkeakoulussa. Kauppatieteiden tohtoriksi Knüpfer väitteli tohtoriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta vuonna 2007.

Professuurin tavoitteena parantaa omistajaosaamista ja omistajuuden kulttuuria Suomessa

Omistajuuden professuurin tavoite on edistää hyvätasoista akateemista tutkimusta ja opetusta. Lisäksi tavoite on parantaa suomalaista omistajaosaamista ja omistajuuden kulttuuria.

Pörssisäätiö oli mukana ideoimassa ja rahoittamassa professuuria. Pörssisäätiön lisäksi lahjoitusprofessuuria ovat tukeneet useat muut säätiöt, yhdistykset ja yritykset, esimerkiksi Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Ensto Invest, Helvar Merca, Oras Invest, Perheyritysten liitto, Saastamoisen säätiö ja Yksityisyrittäjäin säätiö. Myös yksityishenkilöt ovat lahjoittaneet rahaa professuuriin ja sen ympärille rakennettavaan osaamiskeskukseen.