Opiskelijoiden Pörssipäivä innosti sijoittamaan

Munkkiniemeläisopettaja Petri Sarjanen haluaa, että opiskelijat oppivat sijoittamisesta jo nuorena.

Artikkeli
21.11.2023
Lukuaika
2 min
Max Mäkelä (vasemmalla), Petri Sarjanen ja Aaro Eela osallistuivat Opiskelijoiden Pörssipäivään Helsingin historiallisella Pörssitalolla.

Munkkiniemen yhteiskoulun yhteiskunta- ja talouslinjan opiskelijat Aaro Eela, 15, ja Max Mäkelä, 16, osallistuivat Pörssisäätiön järjestämään Opiskelijoiden Pörssipäivään opettajansa Petri Sarjasen johdolla.

Sijoittaminen aiheena oli pojille jo entuudestaan tuttu, vaikka eivät vielä itse osakkeisiin sijoitakaan. ”Opettaja haluaa koko ajan puhua sijoittamisesta kurssilla”, Mäkelä kertoi.

Opiskelijat pitivät Pörssipäivästä ja heidän mukaansa paneelikeskustelua oli kiinnostavaa seurata. Molemmat kokivat, että keskustelu rohkaisi ja innosti aloittamaan osakesijoittamisen. ”Se, että pienelläkin summalla voi aloittaa, oli hyvä neuvo”, Eela arvioi.

Panelisteista erityisesti Inderesin Verneri Pulkkinen ja hänen helposti ymmärrettävä puhetapansa olivat poikien mieleen. Aaro Eelon mielestä myös Pörssilähettiläs-ohjelmaan osallistuneen Jenina Tukian näkemykset olivat kiinnostavia. ”Jenina oli keskustelussa hyvä, sillä hän on niin nuori.”

Kannattaa aloittaa nuorena

Munkkiniemen yhteiskoulun historian ja yhteiskuntaopin opettaja Petri Sarjasta harmittaa, ettei hänen nuoruudessaan sijoittamisesta puhuttu kotona. Hän haluaa, että opiskelijat oppisivat sijoittamisesta jo nuorena.

”Harmittaa edelleen, että tajusin itse aloittaa vasta noin 45-vuotiaana. Kannattaa aloittaa nuorena, niin virheetkin ovat silloin pieniä”, hän toteaa.

Sarjanen totesi Pörssipäivän sopivan lukion yhteiskunta- ja talouslinjan teemoihin täydellisesti ja aikoo varmasti tuoda opiskelijoitaan myös jatkossa paikalle.

 

Kirjoittajat

Ninni Norra Harjoittelija