Opiskelijoiden Pörssipäivä-webinaari

Artikkeli
23.2.2021
Lukuaika
2 min

Opiskelijoiden Pörssipäivä-webinaari järjestettiin 3. helmikuuta 2021. Tapahtumassa puhui Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, Nordean päästrategi Antti Saari sekä yksityissijoittajat Tomi Salo, Jasmin Hamid ja Olivia Miettunen.

Pörssipäivän alussa Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kävi läpi miksi sijoittaminen kannattaa, mitä sillä voi saavuttaa sekä mitä tarkoittaa olla osakkeenomistaja. Sijoittaminen mahdollistaa vaurastumisen, antaa valtaa vaikuttaa omistajana sekä parantaa yhteiskunnan hyvinvointia mahdollistamalla yritysten kasvun, minkä vuoksi se on monipuolisesti kannattavaa.

Nordean päästrategi Antti Saari kertoi markkinoiden tämänhetkisestä tilanteesta, koronan vaikutuksesta talouteen, tulevaisuuden arvioista sekä miten sijoittajan kannattaisi toimia nykyisessä tilanteessa. Saari muistutti, että talous on lähtenyt elpymään jo syksyn 2020 aikana, vaikka koronaluvut nousivat. Tällä hetkellä eletään uuden suhdanteen alkua, minkä usein ajatellaan olevan osakesijoittajan parasta aikaa, sillä osakkeiden arvon nousu taantuman jälkeen on historiallisesti ollut usein ripeää. Sijoittajien ei kuitenkaan kannata innostua liikaa, sillä kuten viime vuosi todistaa, kurssiliikkeet voivat olla äkillisiä.

Lopuksi paneelikeskustelussa yksityissijoittajat Jasmin Hamid, Tomi Salo ja Olivia Miettunen kertoivat matkastaan sijoittajina. Jokainen sijoittaja kertoi muun muassa milloin ja miten he ovat aloittaneet sijoittamisen, millaiset sijoitussuunnitelmat he ovat laatineet sekä millaisiin yhtiöihin he ovat sijoittaneet. Keskustelun aikana todettiin, ettei ole yhtä oikeaa tapaa sijoittaa, oleellista on toimia itselleen sopivalla tavalla. Kaikki olivat sitä mieltä, että tärkeintä sijoittamisessa on aloittaminen, oppimaan ehtii kyllä matkan varrella.

Tapahtuman voi katsoa kokonaisuudessaan Pörssisäätiön YouTube-tililtä.

Kiitämme kaikkia osallistuja!