Osakkeenomistajien määrä kasvussa

Matkaa on kuitenkin vielä vuoden 2013 huippulukemiin, jolloin kotitalousomistajia oli noin 833 000. Sen jälkeen osakesäästäjien määrä kääntyi useaksi vuodeksi laskuun. Moni siirtyi käyttämään sen sijaan sijoitusvakuutuksia ja -rahastoja, sillä…

Artikkeli
20.5.2019
Lukuaika
1 min

Matkaa on kuitenkin vielä vuoden 2013 huippulukemiin, jolloin kotitalousomistajia oli noin 833 000. Sen jälkeen osakesäästäjien määrä kääntyi useaksi vuodeksi laskuun. Moni siirtyi käyttämään sen sijaan sijoitusvakuutuksia ja -rahastoja, sillä vuonna 2013 päätettiin pörssiosinkojen verokohtelun kiristämisestä, ja muutos astui voimaan seuraavana vuonna.

”Verotuksella on vaikutusta sijoittajien käytökseen”, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri muistuttaa. Hän uskoo, että osakesäästötilin tullessa suomalaisten säästäjien käyttöön, viimeisen kahdenkymmenen vuoden ennätys saadaan rikottua.

Voit katsoa kuvaajan kotitalousomistajien määrän kehityksestä suurempana täältä.

Yksityissijoittajan salkussa yleisin osake on Nokia

Yksityissijoittajien eniten omistamat pörssiyhtiöt, toisin sanoen kansanosakkeet, olivat vuoden 2018 lopussa Nokia 229 000 omistajalla, Nordea 220 000 omistajalla ja Elisa 170 000 omistajalla.

Voit katsoa kuvaa suurempana klikkaamalla sitä.

Nettisivujen Tutkimus & Tilastot -osiosta löydät paljon kiinnostavia, säännöllisesti päivittämiämme tietoja kotitalouksista omistajina.