Pörssikello kilkatti nuorten taloustaidoille ja Rahaviikolle

Pörssisäätiön koordinoima Rahaviikko alkoi Helsingin pörssissä kellonsoitolla. Ressun lukiolaiset olivat tutustumassa Nasdaq Helsingin pörssitoiminnan sekä osakesijoittamisen saloihin.

Artikkeli
20.3.2023
Lukuaika
2 min

Nasdaq Helsinki -pörssin kello kilkatti maanantaina merkiksi kaupankäynnin sekä nuorten taloustaitoihin keskittyvän Rahaviikon alkamiselle. Kellon soittajina olivat Kaisa Lehtimäki (kuvassa vasemmalla) ja Ellen Sandås helsinkiläisestä Ressun lukiosta.

Parikymmentä Ressun lukiolaista kokoontui opettajansa Antti Kohin johdolla Pörssitaloon Nasdaqin tiloihin kuulemaan tietoiskut pörssitoiminnasta ja osakesijoittamisesta.

Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman kertoi, mihin pörssejä ylipäätään tarvitaan. Pörssi saattaa yhteen rahaa tarvitsevat yritykset ja sijoittajat, jotka hakevat vaurastumisen mahdollisuuksia.

Perusidea on, että kerätään yritykselle rahoitusta, jolla se voi vaikka rakentaa tehtaan tai palkata lisää pelisuunnittelijoita ja kasvattaa liiketoimintaansa. Kun yritys kasvaa ja luo lisää työpaikkoja, sijoittajat ja koko yhteiskunta hyötyvät, Husman sanoi.

Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kannusti nuoria säästämään ja sijoittamaan. Osakesijoittaminen kannattaa aloittaa ajoissa, sillä korkoa korolle -ilmiö kasvattaa tuottoja vauhdilla, kun sijoitusaika on tarpeeksi pitkä.

Nasdaq Helsingin ja Pörssisäätiön järjestämä tilaisuus oli osa käynnissä olevaa Rahaviikkoa (Global Money Week) , jonka keskittyy nuorten taloustaitoihin. Kerran vuodessa järjestettävä Rahaviikko tarjoaa oppilaitoksille valmiita opetussisältöjä nuorille tärkeistä taloustaidoista.

Tutustu tarkemmin Rahaviikon ohjelmaan täällä.