Pörssilähettiläät UPM:n yhtiökokouksessa: Tietoa, tunnelmia ja omistajan merkitys

UPM:n yhtiökokouksesta jäi mieleen Björn Wahlroos, rento tunnelma sekä havainto siitä, että omistajalla on merkitystä, summasivat pörssilähettiläät Jaakko Lindholm, Sara Petäjistö ja Jenina Tukia.

Artikkeli
13.4.2023
Lukuaika
2 min

Tamperelaiset Sara Petäjistö, 17, ja Jenina Tukia, 19, osallistuivat keskiviikkona ensimmäistä kertaa pörssiyhtiön yhtiökokoukseen. Ennen kuin UPM:n yhtiökokous alkoi Helsingin Messukeskuksessa, heitä pohditutti kaikki – mitä kaikkea yhtiökokouksessa tapahtuu ja miksi siihen kannattaa osallistua.

”Yrityksen toiminnasta sai valtavasti tietoa. Selkeimmin mieleen jäi hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin avauspuheenvuoro, joka tiivisti hyvin, mitä kaikkea yhtiössä on vuoden aikana tapahtunut, sanoi Sara Petäjistö (kuvassa vasemmalla).

UPM:n yhtiökokousta leimasi hallituksen puheenjohtajan vaihtuminen, kun Wahlroos jätti 15 vuoden jälkeen paikkansa. Toimitusjohtaja Jussi Pesonen tiivisti katsauksessaan, että UPM:n teki jälleen ennätystuloksen huolimatta Venäjän Ukrainan-sodasta ja globaaleista logistiikan pullonkauloista.

”Eniten yllätti ehkä se, miten rento tunnelma kuitenkin oli. Tämä kokemus madalsi kynnystä osallistua yhtiökokouksiin. Seuraavaksi uskallan varmasti yksinkin osallistua”, arvioi Jenina Tukia.

Laajalle keskustelulle kiitosta

”Opin osakkeenomistajan roolista. He saivat vapaasi esittää kysymyksiä, ja he saivat myös selkeitä vastauksia. Huomasi, että omistajalla on merkitystä”, lisäsi Sara Petäjistö.

Jyväskyläläisellä Jaakko Lindholmilla, 17, oli aiempaa kokemusta amerikkalaisten yhtiöiden etäyhtiökokouksista. Hänkin kiinnitti huomiota UPM:n kokouksen vapaaseen keskusteluun.

”Amerikkalaisissa yhtiöissä joku iso sijoittaja saattaa kysyä muutaman kysymyksen ja sitten vain nuijitaan päätöksiä. Täällä puheenvuoroja käytettiin paljon enemmän ja keskustelulle myös annettiin aikaa.”

”Sisällöstä päällimmäiseksi jäi se, että UPM tekee isoa siirtymää biomateriaaleja kohti”, Lindholm arvioi.

Fyysiseen yhtiökokoukseen osallistuminen kannatti, eikä vain yhtiökokouskahvien takia. Jaakko Lindholm kohtasi kokoustilan aulassa Björn Wahlroosin ja sai muistoksi omistuskirjoituksen Wahlroosin elämäkertaopukseen.

Kirjoittajat

Sarianna Toivonen Viestintäpäällikkö