Pörssilähettiläät yhtiökokouksessa: Avoimuus yllätti, sain paljon hyödyllistä tietoa

Parikymmentä Pörssisäätiön pörssilähettilästä osallistui torstaina metsäjätti UPM:n yhtiökokoukseen Helsingissä. Yhtiökokous on hyödyllinen tilaisuus saada kerralla paljon tietoa yhtiöstä ja sen suunnitelmista, arvioivat Siham Jama ja Tommi Turunen.

Artikkeli
5.4.2024
Lukuaika
2 min
Siham Jama ja Tommi Turunen osallistuivat yhtiökokoukseen elämänsä ensimmäistä kertaa.

UPM:n torstaiseen yhtiökokoukseen oli ilmoittautunut yli 550 osakkeenomistajaa. Pörssilähettiläiden ryhmässä mukana Messukeskuksessa olivat elämänsä ensimmäistä kertaa yhtiökokoukseen osallistuneet espoolainen Siham Jama ja tamperelainen Tommi Turunen.
Kummallakaan heistä ei ollut ennakkotietoja yhtiökokouksista tilaisuutena. UPM:n he tiesivät ennalta lähinnä nimeltä ja toimialalta, suurena metsäteollisuuden yhtiönä.
”Olen mukana uteliaisuuttani. Kiinnostaa nähdä miten koko prosessi menee ja mitä johto sanoo”, Turunen kertoi.

Avoimuus yllätti

Yhtiökokouksessa UPM:n hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth ja tuore toimitusjohtaja Massimo Reynaudo esittelivät yhtiön toimintoja, viime vuotta ja tulevaisuutta puheenvuoroissaan. Sen jälkeen Reynaudo vastasi osakkeenomistajien kysymyksiin.
Jama piti UPM:n yhtiökokousta vaikuttavana tilaisuutena. Hänen mielestään varsinkin toimitusjohtajan esittely oli mieleenpainuva, mutta eniten yllätti kokouksen avoimuus.
”Oli hienoa, että osakkeenomistajat saivat kysyä ja pyytää tarkennuksia. Toimitusjohtaja vastaili sen mitä pystyi ja teki tilaisuudesta avoimen”, Jama sanoi.
Myös Turusen mielestä yhtiökokous oli tunnelmaltaan avoin.
”Jäi aika positiivinen käsitys yhtiökokouksesta. Toimitusjohtaja esiintyi hyvin ja vaikutti tosi pätevältä. Prosessi oli sujuva, ja kaikki keskeiset asiat tulivat esille”, Turunen arvoi.

Osallistuminen hyödyllistä

Kumpikin pörssilähettiläs oli sitä mieltä, että osakkeenomistajan kannattaa osallistua omistamiensa yhtiöiden yhtiökokouksiin.

”Ei kannata ottaa paineita yhtiökokoukseen osallistumisesta. Voi mennä mukaan avoimin mielin kuuntelemaan ja aistimaan yhtiön avainhenkilöitä. Heistä saa myös käsitystä henkilöinä ja sitten tietää, keihin luottaa sijoittaessaan”, sanoi Turunen.

”Kaiken kaikkiaan yhtiökokous on hyödyllinen tilaisuus. Saa kerralla paljon tietoa siitä, miten yhtiöllä menee ja mitä sillä on suunnitelmissa”, arvioi Jama.

Kirjoittajat

Sarianna Toivonen Viestintäpäällikkö