Pörssisäätiö SijoitusInvestissä 2018

Artikkeli
5.11.2018
Lukuaika
3 min

SIJOITUS INVEST on yksityissijoittajille ja sijoitusalan ammattilaisille suunnattu tapahtuma, jossa on kattavasti sijoittamiseen liittyvää ohjelmaa niin aloitteleville sijoittajille kuin kokeneille konkareille.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se järjestetään Helsingin Messukeskuksessa torstaina ja perjantaina 22.–23.11. Tutustu koko ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan tapahtuman verkkosivuilla. Pörssisäätiö järjestää kahden päivän aikana runsaasti monipuolista ohjelmaa. Tutustu tarkemmin ohjelmanumeroihin alla ja merkitse ne jo kalenteriisi!


TORSTAI 22.11.

Yksityissijoittajan valinta -kilpailun voittajan julkistus kello 10:00–10:10, päälava

Mitkä yhtiöt yksityissijoittajat ovat tänä vuonna äänestäneet Suomen luotettavimmiksi ja houkuttelevimmiksi pörssiyhtiöiksi? Pörssisäätiön, Kreabin ja Messukeskuksen järjestämän kilpailun voittajat julkistetaan päälavalla heti avauspuheenvuoron jälkeen. Voittajat palkitaan neljässä eri kategoriassa: suuret, keskisuuret ja pienet pörssilistan yhtiöt sekä First North -yhtiöt. Palkinnon jakaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Pörssisäätiön analyytikkopaneeli: MILTÄ PÖRSSIN KEHITYS NÄYTTÄÄ LÄHIAIKOINA? kello 11.05–12.00, päälava

Analyytikot kertovat pörssin eri toimialojen kehityksestä ja vastaavat yleisön kysymyksiin.

Panelistit:
Antti Viljakainen metsäteollisuus, Inderes
Antti Saari, Pankit ja vakuutusyhtiöt, OP
Petri Aho, mediayhtiöt, Inderes
Paneelin juontaa toimitusjohtaja Sari Lounasmeri Pörssisäätiöstä.

Paneelikeskustelu: suomalaisjohtajat maailmalla, kello 15.45–16.45, talouslava

Miltä Suomen osakemarkkinat näyttävät ulkopuolisen näkökulmasta? Laajan kokemuksen kansainvälisillä rahoitusmarkkinoilla hankkineet johtajat keskustelevat muun muassa siitä, kuinka kansainvälisiin huipputehtäviin hakeudutaan, miten eri maissa liike-elämän käytännöt eroavat toisistaan ja miltä näyttää Suomen talouden ja pääomamarkkinoiden kehitys.

Panelistit:
Annika Poutiainen,
puheenjohtaja, Council for Swedish Financial Reporting Supervision, Nasdaqin listautumiskomitean jäsen, Swedbankin hallituksen jäsen, toiminut myös mm. Nasdaq Tukholman Pohjoismaiden markkinavalvonnan johtajana ja Ruotsin finanssivalvonnan osastopäällikkönä.
Niklas Odenwall, Mandatun Lifen kaupankäyntipalveluiden johtaja, toiminut Tanskan Nordnetin maajohtajana, Nordnet Finlandin ja TeliaSonera Finans Finlandin maajohtajana
Jarkko Syyrilä, yhteiskuntasuhteiden johtaja, Nordean varain- ja omaisuudenhoitopalvelut, toiminut UK:n Investment Management Associationin kansainvälisten asioiden johtajana, sijoitusrahasto- ja omaisuudenhoitoalan eurooppalaisen yhteistyöjärjestö EFAMAn varatoimitusjohtajana sekä Nordea Asset and Wealth Managementissä johtajana.
Sari Lounasmeri, Pörssisäätiön ja Pörssitalon toimitusjohtaja, Hypo Pankin hallituksen puheenjohtaja, toiminut Euroopan arvopaperimarkkinavalvoja ESMA:n Stakeholder Groupin jäsenenä.


PERJANTAI 23.11.

Markkinaraati livenä, kello 07:00–9:00, sijoituslava

Sijoitus Invest -tapahtuma järjestää aamiaistilaisuuden yhteistyössä Taalerin kanssa perjantaina 23.11. klo 7.00–9.00. Tilaisuudessa pääsee seuraamaan tapahtumassa livenä lähetettävää Huomenta Suomen Markkinaraatia klo 7.35–8.00 Sijoituslavalta, jonka perään Korkojen kera –ohjelmaa klo 8.15–9.00 tapahtuman-alueen kahvilassa. Markkinaraati on Huomenta Suomen viikoittainen keskusteluohjelma, jossa käsitellään rennosti ja asiantuntevasti ajankohtaisia talousaiheita. Yhtenä Markkinaraadin puhujana on Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Poliitikot lavalla Omistaminen, talous ja verotus 2020-luvulla, kello 9:00–10:00, talouslava

Poliitikot eri puolueista keskustelevat talouspolitiikasta Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeren juontamana.
Panelistit:
Juhana Vartiainen, kok.
Maria Ohisalo, vihr.
Antti Kurvinen, kesk.

Pörssisäätiön Sijoituskoulu Nuorten osakesäästäjien kanssa, kello 13:30–15:00, Pörssilava

Miten aloitat osakesijoittamisen ja valitset sijoituskohteet? Millaisia työkaluja ja verkostoja aloittavan sijoittajan apuna on? Miksi sijoittaminen kannattaa ja miten se tuo lisää vapautta elämään? Näistä aiheista kertovat talousosaamisasiantuntija Joonatan Naukkarinen ja viestintäasiantuntija Kiia Etelävuori Pörssisäätiöstä sekä varapuheenjohtaja Jamilla Heiskanen Nuorista Osakesäästäjistä. Puheenjohtajana on Nuorten Osakesäästäjien puheenjohtaja Raoul Lehtonen.


Katso kaikki Pörssisäätiön tapahtumat kalenterista.

Kuva: Minna Heusala, SijoitusInvest 2016