Pörssisäätiö SuomiAreenassa: Talousosaaminen kansalaistaidoksi

Artikkeli
13.6.2019
Lukuaika
2 min

Keskustelu: Talousosaaminen kansalaistaidoksi – Ei kaikkea kantapään kautta

Porin SuomiAreena 2019
Aika: torstai 18.7.2019 kello 10-11
Paikka: Antinkatu 5, Pori

 

Pikavipit houkuttavat ja maksuhäiriöt lisääntyvät. Maksaminen muuttuu, tarvitaan uusia taitoja. Rahapeleihin kulutetaan enemmän kuin osakemarkkinoille.

Tulisiko koulussa opettaa säästämistä ja sijoittamista? Mikä on viranomaisten rooli, entä finanssilaitosten? Kuinka varmistetaan elinikäinen talousoppiminen?

Keskustelussa valtakunnan talousviisaat ratkovat, miten suomalaisten taloustaidot saadaan ajan tasalle muuttuvassa maailmassa. Entä mitkä perusasiat jokaisen pitäisi tietää taloudesta? Lavalla vierailee myös nuoria talousosaajia: tämänvuotinen Talousguru-kilpailun voittaja Elias Järventaus ja Generation €uro -finalisti, abiturientti Kaisa Hämäläinen. Tilaisuuden juontaa muun muassa Uutisvuodosta tuttu Peter Nyman.

Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #talousosaaminen ja #SuomiAreena. Tilaisuus myös striimataan suorana lähetyksenä. Striimiä pääset katsomaan täältä.

Puhujat:

Olli-Pekka Heinonen, pääjohtaja, Opetushallitus
Piia-Noora Kauppi, toimitusjohtaja, Finanssiala ry
Sari Lounasmeri, toimitusjohtaja, Pörssisäätiö
Marja Nykänen, johtokunnan varapuheenjohtaja, Suomen Pankki
Juontaja: Peter Nyman

Pörssisäätiön Lounasmeri tuomarina nuorten yrittäjien pitchauskilpailussa

Aika: Keskiviikko 17.7. klo 11.30-12.30
Paikka: Purje-lava, Raatihuoneenpuisto

Taaleri Luola on nuorten yrittäjien pitchauskilpailu. SuomiAreenan lavalle pitchaamaan nousee viisi tiimiä, jotka ovat osallistuneet Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Taaleri Luolaan valikoituneet yritykset on valittu valtakunnallisessa Uskalla Yrittää -finaalissa toukokuussa. Pääpalkintona on 2 500 € yrityksen perustamiseen ja kehittämiseen.

Kilpailun tuomareina toimivat
Sari Lounasmeri, toimitusjohtaja, Pörssisäätiö
Tero Luoma, sijoitusjohtaja,Taaleri Varainhoito Oy
Lari Raitavuo, kasvuyrittäjä, omistaja, Erimover Oy Ab

Missä EU, siellä mahdollisuus?

Aika: Keskiviikko 17.7. kello 14.30-15.30.
Paikka: Purje-lava, Raatihuoneenpuisto

Suomen puolivuotinen EU-puheenjohtajakausi on juuri pyörähtänyt käyntiin. EU-politiikassa riittää haasteita, mutta samalla puheenjohtajuus on myös vaikuttamisen paikka. Mitä Suomi haluaa kautensa aikana edistää? Pörssisäätiön Sari Lounasmeri vierailee lavalla puhumassa siitä, miltä tulevaisuus EU:ssa talouden osalta näyttää.

Tilaisuuden järjestävät Eurooppalainen Suomi ry ja Ulkoministeriön Eurooppatiedotus. Keskustelijoina ovat mm. Jouni Ovaska, kansanedustaja (kesk), Eurooppalainen Suomi ry:n puheenjohtaja ja Ville Skinnari kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri (sd).

Koko SuomiAreenan ohjelma osoitteessa: https://suomiareena.fi/