Rahaviikko innosti tuhansia nuoria oppimaan tärkeitä rahataitoja

Rahaviikko tarjosi peruskouluille sekä toisen asteen oppilaitoksille valmiit opetussisällöt nuorille tärkeistä talous- ja rahataidoista.

Artikkeli
11.4.2023
Lukuaika
2 min

Kuva: Ressun lukiolaiset Pörssitalolla Rahaviikon avausseremoniassa maanantaina 20.3.

Peruskouluille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu Rahaviikko saatiin menestyksekkäästi päätökseen. 20.-24. maaliskuuta järjestetty teemaviikko kokosi yhteen yli 300 peruskoulun ja toisen asteen opettajaa luokkinensa oppimaan jokaiselle tärkeitä talous- ja rahataitoja. Rahaviikon sisällöt tavoittivat arviolta 7000 nuorta ympäri Suomea.

Suomessa vuosittain toteutettava Rahaviikko on osa kansainvälistä Global Money Week -tiedotuskampanjaa, jonka tarkoitus on innostaa lapsia ja nuoria oppimaan raha-asioista, toimeentulosta ja yrittäjyydestä. Kampanjan kansainvälinen pääjärjestäjä on taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD. Kaikkiaan mukana on ollut lähes 180 maata kansainvälisesti.

Mikä on Rahaviikko?

Suomessa Rahaviikko tarjoaa peruskouluille sekä toisen asteen oppilaitoksille valmiit opetussisällöt nuorille tärkeistä talous- ja rahataidoista. Viikon jokaiselle päivälle on oma teema, ja päivien ohjelmat ovat maksuttomia. Materiaali koostuu verkkoluennoista, peleistä ja erilaisista tehtävistä.

Vuonna 2023 Rahaviikko tarjolla oli sisällöltään erittäin monipuolinen viikon opintokokonaisuus:

  • Ma: Koukus rahaan? Yrittämistä kehiin!
  • Ti: Taloustaidot digiympäristössä
  • Ke: Vastuullinen kuluttaminen
  • To: Säästäminen ja sijoittaminen
  • Pe: Lainat, vakuutukset ja eläkkeet

Opettajilta kiitosta

Vuoden 2023 Rahaviikolle ilmoittautui mukaan reilu 300 opettajaa ympäri Suomea. Viikon opintokokonaisuus sai kiitosta muun muassa monipuolisuudestaan ja selkeydestään sekä tärkeiden asioiden esille nostamisesta. Opettajat kokivat myös tärkeänä, että materaalit ovat hyödynnettävissä Rahaviikon jälkeenkin: ”On hyvä, että osioita voi tehdä myös myöhemmin eikä ainoastaan Rahaviikolla.”

Toteuttajina Talousosaamista edistävät organisaatiot

Rahaviikon jokaisella viidellä päivällä on oma erillinen koordinaattori, joka vastaa päivän sisällöstä. Päiväkohtaisina koordinaattoreina ja sisällöntuottajina toimii useita talousosaamista edistäviä organisaatioita kuten Finanssiala ry, Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Martat, Nuori Yrittäjyys, Pörssisäätiö, Takuusäätiö, Talous ja nuoret TAT sekä Talous- ja velkaneuvonta. Suomessa Rahaviikon kokonaisuutta koordinoi Pörssisäätiö, ja suojelijoina toimivat Opetushallitus ja Suomen Pankki.

Materiaalit kaikkien käytettävissä

Vuoden 2023 Rahaviikon materiaalit ovat käytettävissä Rahaviikon verkkosivuilla vuoden 2023 loppuun saakka osoitteessa rahaviikko.fi. Materiaalit ovat maksuttomia, ja niitä voi hyödyntää myös muut kuin oppilaitokset.