Seppo Ikäheimo ja Jussi Herlin uusina Pörssisäätiön hallitukseen

Pörssisäätiön hallituksessa vaihtuu kaksi jäsentä ja uudeksi varapuheenjohtajaksi nousee Taru Tujunen.

Artikkeli
15.3.2021
Lukuaika
2 min

Pörssisäätiön hallitus on tänään 12.3. kokouksessaan päättänyt uusien hallituksen jäsenten valinnoista. Pörssisäätiön hallituksen puheenjohtajana jatkaa Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen ja uudeksi varapuheenjohtajaksi tulee hallituksen jäsenenä toiminut Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen.

Uusina hallituksen jäseninä aloittavat Aalto-yliopiston professori Seppo Ikäheimo ja Koneen hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Herlin. He korvaavat hallituksessa pitkään toimineet Heikki Lehtosen ja professori Vesa Puttosen, joita ei enää kausirajoituksen takia voitu valita uudelleen.

Pörssisäätiön hallituksen jäseniä ovat lisäksi vuorineuvos Jaakko Eskola, Danske Bankin vähittäispankin johtaja Riikka Laine-Tolonen ja Mehiläisestä johtaja Nelli Såger.

Pörssisäätiön sääntöjen mukaan säätiön hallitus täydentää itse itseään. Hallituksen jäsenet valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Jäsen voi toimia hallituksessa korkeintaan kolme kolmevuotiskautta eli yhteensä yhdeksän vuoden ajan.

Hallituksen jäsenten lisäksi Pörssisäätiössä on tehty myös muita henkilönimityksiä. Maanantaina 15. maaliskuuta 2021 säätiön uutena lakijohtajana aloittaa OTT Jesse Collin.

Pörssisäätiön säädekirjan mukainen tehtävä on edistää arvopaperisäästämistä ja arvopaperimarkkinoita. Säätiön toiminta rahoitetaan Pörssitalon vuokratuotoilla.