Sijoittaja 2023 -tapahtuma: Analyytikkojen osakepoiminnat

Artikkeli
15.11.2023
Lukuaika
2 min

OP:n pääanalyytikko Antti Saari kertoi finanssisektorin kuulumisia. Finanssisektori on hyötynyt korkojen noususta eikä paluuta nollakorkoihin ole tiedossa, vaikka korot kääntyisivät ennakoidusti laskuun.

OP:lla on osta-suositus Aktiasta, Nordeasta ja Mandatumista. Näistä Saari nosti kysyttäessä suosikikseen omaisuudenhoitoyhtiö Mandatumin, jolle OP:n ennuste lupaa jopa 9,8 prosentin osinkotuottoa.

Finanssisektori hyötyy korkojen noususta, mutta rakennusala kärsii. Dansken analyytikko Mika Karppinen analysoi Analyytikkopaneelissa rakennusyhtiöitä. Uusien rakennusaloitusten määrä on laskenut merkittävästi ja moni toimialan yhtiö on taloudellisesti heikossa tilanteessa.

Karppinen ennustaa aiempien markkinailmiöiden perusteella, että jos korkotaso kääntyy laskuun, näkyisi positiivinen vaikutus rakennusalalla kahden vuosineljänneksen kuluttua. Karppinen nosti kysyttäessä seuraamistaan muista yhtiöistä suosikikseen saunayhtiö Harvian.

Kolmas toimiala, johon Analyytikkopaneelissa perehdyttiin, oli päivittäistavarakauppa. Nordean pääanalyytikko Svante Krokfors kertoi, että esimerkiksi kuluttajien luottamus ja työllisyysaste vaikuttavat toimialan näkymiin.

Nordealla on osta-suositus seurannassa olevista toimialan yhtiöistä Mustille ja Verkkokauppa.comille. Kysyttäessä Korkfors nosti suosikikseen seuraamistaan muista yhtiöistä asuntosijoitusyhtiö Kojamon, jonka osakekurssi on laskenut jo merkittävästi.

Käsitellyistä toimialoista finanssisektori oli myös Pörssisäätiön ja Osakesäästäjien syksyn Sijoittajabarometrin vastaajien suosikkitoimiala seuraavan puolen vuoden tähtäimellä. Vastaavasti Mandatum oli syksyn Sijoittajabarometriin vastanneiden sijoittajien parhaana sijoituskohteena pitämä yhtiö. Päivittäistavarakauppa sijoittui Sijoittajabarometrissa kuudennelle sijalle, kun taas rakennusala sijoittui vasta 14. sijalle eli oli kyselyn toimialoista toiseksi viimeinen.

Katso tallenteet Sijoittaja 2023 -tapahtumasta Kauppalehden verkkosivuilta.

Kirjoittajat

Sari Lounasmeri Toimitusjohtaja, Pörssisäätiö ja Pörssitalo