Sijoittajabarometri: Nordea kiilasi kiinnostavimmaksi sijoituskohteeksi

yksityissijoittajat nostivat Nordean ja pankkisektorin kiinnostavimmaksi sijoituskohteeksi.

Artikkeli
9.5.2023
Lukuaika
1 min

Yksityissijoittajat eivät hätkähtäneet yhdysvaltalaisen Silicon Valley Bankin tai sveitsiläisen Credit Suissen ongelmista. Päinvastoin: suomalaissijoittajien mielestä Nordea ja pankkisektori ylipäätään nousivat maalis–huhtikuussa kiinnostavimmiksi sijoituskohteiksi.

Kyselyssä 63 prosenttia vastanneista yksityissijoittajista arvioi, että pankki- ja rahoitussektori on sijoittamiskohteena kiinnostavin sektori. Kiinnostavimmaksi kotimaiseksi pörssiyhtiöksi yksityissijoittajat nostivat Nordean, joka kiilasi kakkostilalta ohi Sammon, kun tuloksia verrataan syksyllä 2022 tehdyn kyselyn tuloksiin.

Noin 16 prosenttia yksityissijoittajista arvioi lisänneensä pankkikriisin takia sijoituksia pankkien osakkeisiin sijoittamista. Vastaajista 41 prosenttia arvioi, että pankkikriisi ei vaikuttanut kaupankäyntiaktiivisuuteen lainkaan, ja 28 prosenttia kertoi olleensa kriisin takia tavanomaista passiivisempi.

”Yksityissijoittajilla sijoitushorisontti on yleensä pitkä ja osakekurssien voimakkaisiin liikkeisiin on totuttu. Sijoittajat eivät panikoidu vaan ennemmin passivoituvat. Jäädään rauhassa katsomaan ja odottamaan. Moni näkee kurssilaskut myös sijoitusmahdollisuutena”, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri sanoo.

Tutkimusyhtiö Tietoykkönen toteutti Sijoittajabarometrin huhtikuun taitteessa Pörssisäätiön, Suomen Osakesäästäjien sekä Viisas Raha -lehden toimeksiannosta. Kyselyyn vastasi 2 419 yksityissijoittajaa, jotka ovat joko Pörssisäätiön uutiskirjeen tilaajia tai Suomen Osakesäästäjien jäseniä.