Teknologia-ala kiinnostaa yksityissijoittajia sijoituskohteena aiempaa enemmän

Kevään Sijoittajabarometrin mukaan aiempaa useampi yksityissijoittaja on kiinnostunut sijoittamaan teknologiayhtiöihin, mikä kääntää sijoittajien katseet Yhdysvaltain pörssiin.

Artikkeli
6.5.2024
Lukuaika
1 min

Yksityissijoittajia kiinnostaa aiempaa enemmän sijoittaa teknologiayhtiöihin. Huhtikuun taitteessa tehdyssä Sijoittajabarometrissa 55 prosenttia vastaajista nosti teknologiasektorin kiinnostavaksi sijoituskohteeksi, kun viime vuoden kyselyissä luku oli 50 prosenttia tai alle.

Aiemmin pankit ja rahoitusala on pitänyt selkeää kärkitilaa sijoittajia kiinnostavien toimialojen listauksessa. Nyt kiinnostus finanssisektoriin hiipui hieman, mutta yhä 62 prosenttia vastaajista määritteli sen kiinnostavimmaksi toimialaksi. Yli puolet vastaajista piti myös energia- ja raaka-ainesektoria kiinnostavana.

”Sijoittajat katsovat tulevaisuuteen ja hakevat tuottoja teknologia-alalta. Koska Helsingin pörssistä tai Euroopastakaan ei tekno-osakkeita juuri löydy, Yhdysvaltain markkinat kiinnostavat”, arvioi Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Yhdysvalloissa jo pidempään kurssinousua on johtanut niin sanottu mahtiseitsikko (magnificent seven), jolla viitataan pääasiassa isoihin teknoyhtiöihin. Seitsikkoon luetaan Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia ja Tesla.

Pörssisäätiön, Suomen Osakesäästäjien ja Viisas raha -lehden teettämään Sijoittajabarometriin vastasi lähes 2 600 yksityissijoittajaa. Tutkimusyhtiö Tietoykkönen teki kyselyn tiedonkeruun maalis–huhtikuun taitteessa.

Kirjoittajat

Sarianna Toivonen Viestintäpäällikkö