”Sijoittaminen, yhteisöllisyys ja esiintymisen oppiminen”

Sijoittaminen, yhteisöllisyys ja esiintymisen oppiminen innostivat kesän ensimmäiseen Pörssilähettiläs-koulutukseen osallistuneita Emil Koskista, Erika Harkia ja Aino Kivistöä.

Artikkeli
8.6.2023
Lukuaika
3 min

(Kuvassa Emil alarivissä oikealla, Erika keskirivissä vasemmalla ja Aino alarivissä vasemmalla.)

Miten innostuit lähtemään mukaan Pörssilähettiläs-ohjelmaan?

Emil: Sijoittaminen ja talous kiinnosti, lopulta myös Suomen talouden kehittäminen sekä etenkin nuorten talousosaamisen kehittäminen alkoi inspiroimaan. Haluan edesauttaa Suomen talouskasvua, koska Suomen talouden tilanne huolestuttaa.

Erika: Samaa mieltä kuin Emil, mutta halusin olla osa yhteisöä, johon kuuluvilla on samat kiinnostuksenkohteet.

Aino: Koulutuksen käynyt isoveli suositteli. Tietenkin myös sijoittaminen kiinnostaa. Halusin oppia talousasioista ymmärrettävästi saman ikäisten kanssa.

Onko sinulla jo aikaisempaa sijoittamiskokemusta?

Emil: Vaari on tehnyt sijoituksia minulle jo lapsesta lähtien, ja lopulta innostanut minut mukaan sijoittamisen maailmaan. Varmasti nyt täysi-ikäisenä alan olemaan markkinoilla itse enemmän aktiivinen.

Erika: Myös minulle vaari on aloittanut sijoittamisen, ja sittemmin myös vanhemmat. Itse en ole vielä tehnyt sijoituksia itsenäisesti, mutta varmasti täysi-ikäisenä aloitan.

Aino: Isä ja isoisä sijoittanut. Parin viimeisen vuoden aikana olen yhdessä isän kanssa tehnyt sijoituspäätöksiä.

Mikä kolmen päivän koulutuksessa oli kiinnostavinta? Opitko jotain uutta?

Emil: Tunnusluvut tuli uutena asiana, ja yleisesti ottaen koulutuspäivinä oli mukavaa. Tuntui eriltä kuin koulunpenkillä istuminen. Kiinnostavaa olis myös megatrendit, ja eri sijoittajatyypit ja sijoitusstrategiat. Huomasin, kuinka itse oon osa jokaista sijoittajatyyppiä.

Erika: Motivoiduin säästämisestä, ei ole ymmärtänyt kuinka tärkeä merkitys sillä onkaan sijoittamisen kannalta.

Aino: Perusasioiden kertaus oli tärkeää, ikinä ei voi kerrata liikaa. Oli kiva myös syventyä aiheeseen kertauksen jälkeen.

Mitä ajatuksia oppituntien pitäminen ysiluokkalaisille herättää?

Emil: Lyhyesti sanottuna odotan innolla, lähettiläsesitystä on kiva pitää. Kun liikutaan mukavuusalueella, esiintyminen on kivaa.

Erika: Odotan paljon, tärkeintä esityksessä on se vuorovaikutus ja asioista kertominen ysiluokkalaisille, kun omastakaan peruskouluajasta ei ole niin kauaa aikaan. Olisin toivonut tällaista silloin, kun olin itse ysillä.

Aino: Kiinnostavasta aiheesta on kiva puhua, odotan että pääsee esiintymään. Kiva saada esiintymiskokemusta, josta on apua tulevaisuudessa.

Mikä parasta kolmen päivän aikana?

Kaikki: Ilmaiset lounaat 😀


Pörssilähettiläät ovat Pörssisäätiön kouluttamia nuoria, jotka kertovat yläkouluissa oman talouden hallinnasta, säästämisestä, sijoittamisesta ja vaurastumisesta. Pörssilähettiläs-ohjelmaan voi hakea kuka tahansa kiinnostunut, 15–20-vuotias nuori, joka on koulutuksen alkaessa päättänyt peruskoulun.

Lue lisää Pörssilähettiläät-ohjelmasta.

Kirjoittajat

Linnea Karjula Markkinoinnin asiantuntija