Spinnovassa ollaan tyytyväisiä listautumiseen

Artikkeli
20.5.2022
Lukuaika
2 min

”Jotakuinkin kahdeksan vuotta sitten lähdettiin kohtuullisen varmoista hyvistä hommista – voi sanoa että aika hullun idean perään”, Spinnovan toimitusjohtaja Janne Poranen muisteli yhtiön syntykeskusteluja toisen perustajan Juha Salmelan kanssa.

”Juha tuli näyttämään minulle sellaista kymmenen sentin pituista vähän niin kuin tekstiilikuidun, langan näköistä pätkää ja siitä sanoin Juhalle, että älä tee enää mitään, että tämä on nyt nähty, että tämä toimii. Sovittiin roolit, että miten lähdetään liikkeelle.”

Spinnova listautui Nasdaq First North -kasvumarkkinalle kesäkuussa 2021. Poranen kertoi listautumisen onnistuneen hyvin.

”Meillä oli yli 22 000 sijoittajaa listautumisvaiheessa. Tänä päivänä kuulin, että sijoittajia on yli 33 000”, hän konkretisoi.

”Ollaan sieltä labrasta ponnistettu kaupalliseen vaiheeseen. Keski-Suomen Jyväskylään ollaan investoimassa 50 miljoonan investointia yhdessä globaalin maailman suurimman selluyhtiön kanssa.”

Palkinnon jakanut PwC:n toimitusjohtaja Mikko Nieminen muistutti, että vuosi 2021 oli Suomessa listautumisten ennätysvuosi: Pörssilistalle hakeutui kuusi uutta yritystä, ja First North -listalle jopa 23 uutta yritystä. Kaksi yritystä siirtyi First Northilta pörssilistalle.

”Listautumisprosessi on aina erityinen ponnistus, joten kaikki listautujat ansaitsevat onnittelut”, Nieminen sanoi.

Katso Janne Porasen Vuoden listautuja -palkintopuhe tästä.

Teksti: Eeva Ketvel
Kuva: Tuomas Pietinen
Video: Capital AV

Haluatko tietoa yksityissijoittajille ajankohtaisista asioista säännöllisesti sähköpostiisi? Tilaa Pörssisäätiön Sijoittajan ajankohtaiskatsaus!