Talouden uhkakuviin pureudutaan pian alkavalla Talousviikolla

Kansainvälinen Family Economy -talousviikko järjestetään 10.–14. lokakuuta. Tapahtumaviikolla puhututtaa talouskirjallisuus, sijoitusstrategiat, makrotalouden uhkakuvat, talouspolitiikan tulevaisuus sekä perheen talous.

Artikkeli
4.10.2022
Lukuaika
2 min

Toistaiseksi yksityishenkilöiden oman talouden tilanne on säilynyt vahvana. Työllisyystilanne on vakaa ja kotitalouksien talletukset ovat kasvaneet. Suomen Pankin mukaan yksityishenkilöillä on talletustileillä säästössä jo 114 miljardia euroa. Lisäksi lähes miljoona suomalaista omistaa pörssiosakkeita.

– Inflaation pysyessä korkealla tasolla moni miettii, kuinka säästöt säilyttäisivät ostovoiman. Myös ensi kevään eduskuntavaalit ja tulevat verolinjaukset kiinnostavat, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kertoo.

Kuluttajien näkemykset omasta ja Suomen taloudesta ovat Tilastokeskuksen tietojen mukaan juuri nyt hyvin pessimistisiä.

– Etenkin nyt on tärkeää, että mahdollisimman monella arjen rahataidot ovat riittävällä tasolla. Kenelläkään ei ole varaa olla rahataidoton ja rahataidot ovat nimenomaan taitoja, joita voi kehittää halki elämän, kannustaa Nordean Yhteiskuntavastuujohtaja Pirjo Kuusela.

”Ei salatiedettä” – myös aikuiset tarvitsevat taloustaitoja

Viimevuotisen tapahtuman osallistujapalautteen mukaan moni on kiinnostunut kehittämään talousosaamistaan. ”Ihmisläheinen ote. Kyse ei ole salatieteestä”, kuvailee palautteenantaja innostustaan osallistua tapahtumaan. ”Haluan vinkkejä, mihin kannattaa sijoittaa sekä omaa tulevaisuutta että maapalloa ajatellen”, kertoo toinen.

– Talousosaaminen on tärkeää oman talouden hoitamisen lisäksi myös, jotta jokainen meistä voi osallistua maan ja maailman taloudesta keskustelemiseen. Taloudesta oppiminen on siis myös demokratian toteutumisen edellytys, toteaa Suomen Ekonomien urapalveluiden johtaja Suvi Eriksson.

Talousviikon lukujärjestys

Maanantai: Talouskirjallisuus – mm. Suomen Ekonomien Bisneskirja -palkinnon finalistit esittäytyvät

Tiistai: Perehdy osakesäästämisen eri suuntauksiin ja tee oma sijoitussuunnitelma

Keskiviikko: Markkinakatsaus talouden uhkiin ja mahdollisuuksiin

Torstai: Talouspolitiikan tulevaisuuden suuntaviivat – mukana puoluejohtajien paneelikeskustelu

Perjantai: Taloustaito-päivä – oman talouden hallinta ja perheen talous

Tutustu Talousviikon ohjelmaan ja puhujiin, sekä ilmoittaudu mukaan täällä.

Kansainvälinen Family Economy -talousviikko järjestetään 10.–14. lokakuuta. Suomessa tapahtumaa koordinoi Pörssisäätiö ja kumppaneina mukana ovat Nordea, Suomen Ekonomit ja Taloustaito. Tapahtuman keskiössä ovat talousosaaminen, toisilta oppiminen ja inspiroituminen. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Keskiviikon tilaisuuteen voi osallistua Pörssitalolla. Muut sisällöt ovat katsottavissa webinaarina.