Tom Lindström: Pääomatuloverotusta yksinkertaistettava

Artikkeli
6.2.2018
Lukuaika
1 min

Pääomatuloverosta on vuosien saatossa muodostunut varsinainen tilkkutäkki, jossa saman kaltaisia sijoituksia ja tuloja saatetaan kohdella hyvin eri tavalla verotuksessa. Verotuksen ei pitäisi ohjata miten ja minne sijoittajat sijoittavat varansa.

Yksinkertaisin ratkaisu olisi osakesäästötili, jota verotetaan vasta varoja nostettaessa. Tällöin verovelvollisen ja verottajan tarvitsisi pitää huolta ainoastaan siitä, kuinka paljon rahaa on siirretty tilille ja mitä nostoja on tehty.

Sijoittajan ei tarvitsisi säilyttää kuitteja vuosikausia. Veroja maksettaisiin tuotoista, ilman mitään monimutkaisia järjestelmiä tai kirjanpitoa. Sijoituksia voisi vaihtaa tarvittaessa, koska verotus ei estä tekemästä järkeviä siirtoja. Tämä mahdollistaisi myös osakkeiden antolainauksen piensijoittajille ilman kohtuuttomia veroseuraamuksia.”

– Tom Lindström, toimitusjohtaja, Cardia Invest

Lue myös, mitä mieltä osakesäästötilistä ovat toimitusjohtaja Antti Lahtinen Osakesäästäjistä, Teemu Lehtinen Veronmaksajista, Sari Lounasmeri Pörssisäätiöstä, professori Markku Kaustia Aalto-yliopistosta sekä sijoittaja Merja Mähkä.