Tutustu pörssiyhtiöihin: Endomines ja Titanium

Artikkeli
21.9.2023
Lukuaika
2 min

Omaisuudenhoitoyhtiö Titanium tunnetaan kotimaisiin hoivakiinteistöihin keskittyneestä rahastostaan. Toimitusjohtaja Tommi Santanen kertoi, että Suomessa kymmenellä paikkakunnalla toimivalla yhtiöllä on 15 000 asiakasta ja hoidettavanaan 1,7 miljardin varallisuus.

Titanium pyrkii kasvattamaan Baltian kiinteistörahastonsa yhdeksi alueen merkittävimmäksi kiinteistösijoittajaksi. Yleisöä kiinnostivat Titaniumiin sijoituskohteena liittyvät riskit sekä se, voisiko yhtiö olla mahdollinen ostokohde vai ostettava.

Kaivosyhtiö Endominesin toimitusjohtaja Kari Vyhtinen kertoi, että yhtiön tuotanto keskittyy kultakaivokseen Pohjois-Karjalan Pampalossa. Lisäksi yhtiö tekee malminetsintää Karjalan niin sanotun kultalinjan alueella.

Endominesin visiona on kasvattaa Karjalan kultalinjasta yksi maailman merkittävimmistä ja vastuullisimmista kullantuotantoalueista. Yleisökysymyksissä esille nostettiin etenkin Endominesin vastuullisuus ja varsinkin ympäristövaikutukset.

Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kertoi pörssiyhtiöiden mainetutkimuksen tuloksista. Jos yhtiö saa osakesijoittajalta hyvät mainearviot, myös kiinnostus sijoittaa yhtiöön on vahva.

Mainetutkimuksessa suurten yhtiöiden paras oli Kone ja heikoin keväällä palkitsemiskohussa vellonut Fortum. Keskisuurten yhtiöiden maineykkönen oli metsäkoneyhtiö Ponsse ja heikoin tavarataloistaan tunnettu Stockmann.

Keskuskauppakamarin pääekonomisti Jukka Appelqvist summasi talouden näkymien heikentyneen vauhdilla suhteellisen valoisan alkuvuoden jälkeen. Inflaatiokaan ei ole vielä selätetty, mutta myönteisenä merkkinä on se, että ostovoima on kääntymässä kasvuun.

Kasvun eväitä voi olla koossa keväällä tai myöhemmin ensi vuoden aikana, arvioi Appelqvist. Yleisö kysyi tarkemmin Yhdysvaltain korkotilanteen odotuksista ja myös hallituksen budjettiriihen vaikutuksista.

Katso tai kuuntele Pörssi-ilta videolta:

Seuraava Pörssi-ilta luvassa marraskuussa. Silloin esittelyvuorossa ovat polttoainejalostaja Neste, energiayhtiö Fortum ja ajoneuvojen renkaita valmistava Nokian Renkaat. Varmista paikkasi Helsingin Pörssitalolta tai verkkolähetyksestä ilmoittautumalla.

Kirjoittajat

Sarianna Toivonen Viestintäpäällikkö