Tutustu pörssiyhtiöihin: Netum, Siili, Oriola ja Betolar

Artikkeli
13.9.2023
Lukuaika
2 min

It-palvelutalo Netumia esitteli sijoituskohteena toimitusjohtaja Matti Mujunen. Hän kertoi, että listautuminen vuonna 2021 on mahdollistanut yhtiön kasvun – henkilöstökin on muutamassa vuodessa yli kaksinkertaistunut 150:stä 430:een.

Yleisökysymyksissä udeltiin, tavoitteleeko Netum yhä kasvua yritysostoilla sekä orgaanisesti. Mujunen kertoi, että tarkempia linjauksia ja numeroita on luvassa seuraavan tulosjulkistuksen yhteydessä, kun yhtiö päivittää keskipitkän aikavälin strategiansa.

Strategiaansa työstää myös lääketukku Oriola. Yhtiö toimii tällä haavaa Suomessa ja Ruotsissa, eikä talous- ja rahoitusjohtaja Timo Leinonen halunnut vielä ottaa kantaa siihen, mahtaisiko yhtiötä kiinnostaa toiminta myös muissa Pohjoismaissa. Oriolan kasvua tukevia trendejä ovat esimerkiksi väestön ikääntyminen sekä terveystietoisuuden voimistuminen, Leinonen kertoi.

Ohjelmistoyhtiö Siili kehittää ohjelmistojaan Suomessa, Puolassa ja Unkarissa. Toimitusjohtaja Tomi Pienimäki kertoi, että toimialalla on kymmenen vuotta kisattu tekijöistä, mutta suhdanne siirtää katseen asiakkaiden hankkimiseen. Siili hakee asiakkaikseen julkisen sektorin toimijoita, sillä ne tuovat vakautta.

Materiaaliteknologiayhtiö Betolar kehittää reittejä vihreään rakentamiseen – betonintuotannon hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen sekä teollisuuden sivuvirtojen hyödyntämiseen. Toimitusjohtaja Riku Kytömäki arvioi, että suhdanteet eivät juuri vaikuta liiketoimintaan, sillä tarve suurelle muutokselle on niin suuri. Betolar on teknologia- ja tuotekehitysvaiheessa, mutta yhtiö on saanut hyvin pilotteja liikkeelle viime vuosina.

Makrotalouden yllä on synkkiä pilviä. OP:n ekonomisti Joona Widgrén kertoi, että maailmantalous on taantuman partaalla, joskin Yhdysvalloissa kasvu on ollut odotettua vahvempaa. Suomessa kasvua painavat viennin ja investointien heikkous. OP ennustaa, että talouskasvu mataa Suomessa vielä ensi vuonna mutta vuonna 2025 kasvua olisi odotettavissa 1,2 prosenttia.

Katso tarkemmin videolta:

Ohjelma:

  • Hallitusohjelma osakesijoittajan näkökulmasta, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri (alkaa videon kohdasta 0:00:47)

Yhtiöesittelyt

  • Netum, esittelijänä toimitusjohtaja Matti Mujunen (00:10:43)
  • Oriola, talous- ja rahoitusjohtaja Timo Leinonen (0:36:10)
  • Siili, toimitusjohtaja Tomi Pienimäki (1:01:08)
  • Betolar, toimitusjohtaja Riku Kytömäki (1:26:04)
  • Talouden näkymät, OP:n ekonomisti Joona Widgrén (1:47:34)

Kirjoittajat

Sarianna Toivonen Viestintäpäällikkö