Opi sijoittamaan

Pörssilähettiläs-koulutus rohkaisi nuoria sijoittamaan

Nuoria kiinnostaa sijoittamisessa vaurastuminen, vaikuttaminen sekä yrityksistä ja taloudesta oppiminen, kertovat Pörssilähettiläs-koulutukseen osallistuneet Ritika Devi, Miia Luke, Luka Lujasmaa ja Tommi Hänninen.

Artikkeli
15.1.2024
Lukuaika
3 min

Vuosi alkoi Pörssitalolla vauhdikkaasti, kun noin 50 nuorta osallistui kolmipäiväiseen Pörssilähettiläs-koulutukseen Helsingissä. Tuoreet Pörssilähettiläät Ritika Devi, Miia Luke, Luka Lujasmaa ja Tommi Hänninen jakavat ajatuksiaan koulutuksesta ja sijoittamisesta. 

Miten innostuit lähtemään mukaan koulutukseen? 

Ritika Devi: Wilmassa tuli tiedote koulutuksesta. Isäni on puhunut paljon sijoittamisesta ja olen ollut kiinnostunut kokeilemaan sitä itsekin.  

Miia Luke: Minua kiinnosti sijoittaminen ja lähdin koulutukseen kaverini seuraksi. 

Luka Lujasmaa: Näin somessa mainoksen koulutuksessa. Ajattelin, että koulutus olisi hyvä ponnahduslauta syvemmälle aiheeseen ja omien tietojen jalostamiseen. 

Tommi Hänninen: Avasin muutama kuukausi sitten osakesäästötilin. Vähän sen jälkeen Wilmassa tuli tiedote koulutuksesta, joten oli helppo ilmoittautua mukaan. 

Mikä sijoittamisessa kiinnostaa? 

Ritika: Vaurastuminen. Olen kuullut isältä ja muiltakin paljon hyviä kokemuksia sijoittamisesta. 

Miia: Ajatus, että voi osakkeilla omistaa osan yrityksestä ja sitä kautta vaikuttaa. 

Luka: Se, että rahat eivät vain seiso tilillä ja menetä arvoaan inflaation takia. Omistamisen kautta voi myös oppia lisää yritys ja rahoitusmaailmasta. 

Tommi: Taloudenhallinnan ja rahankäytön ymmärtäminen, sekä vaurastuminen.  

Millaisia fiiliksiä koulutuksesta? Oletko ollut tyytyväinen, onko jotain erityistä jäänyt mieleen? 

Ritika: On ollut tosi kivaa. Kiinnostus sijoittamiseen on lisääntynyt ja erityisesti Sarin luennot olivat tosi selkeitä. 

Miia: Kiinnostus aiheeseen on kasvanut. Kaikki diat ovat olleet helposti seurattavia tosin kuin koulussa. On ollut kivaa saada uusia kavereita. 

Luka: On ollut todella siistiä päästä oppimaan ja tekemään alan ammattilaisten kanssa ja hienoa, että heihin jää kontakti. Mahtava kokemus! 

Tommi: On ollut tosi mukavaa. Hyvää opetusta ja hyvää seuraa. Kyllä tästä on paljon hyötyä. 

Miten jatkatte tästä eteenpäin? 

Ritika: Haluan ottaa vielä lisää selvää asioista, että voin hyvillä mielin lähteä sijoittamaan. Haluan tietysti aloittaa heti. 

Miia: Aion aloittaa sijoittamisen ja olisi kivaa mennä jakamaan tieto ysiluokkalaisille.  

Luka: Sain tästä inspiraatiota sijoittamiseen ja rohkeampien valintojen tekemiseen sijoituspolullani. Haluan myös jakaa tietoa eteenpäin. 

Tommi: Aion jatkaa sijoittamista ja haluaisin tarkemmin perehtyä sijoittamiini yhtiöihin. En ollut ennen koulutusta kovin innoissani kouluvierailujen tekemisestä, mutta itsevarmuuteni on koulutuksen aikana kasvanut! 

Onko vielä jotain terveisiä esimerkiksi perusopetuksesta päättäville tahoille? 

Luka: On todella hienoa, että Pörssisäätiö tarjoaa nuorille matalalla kynnyksellä tietoa aiheesta, joka monesti esitetään monimutkaisempana kuin se oikeasti on. Näkisin, että jokaisen nuoren sivistyksessä on juuri tämän koulutuksen mentävä aukko. Kyllä talousopetusta voisi koulumaailmaan jonkin verran ujuttaa. 

Tommi: Todellakin lisää taloustietoa perusopetukseen. Tästä on pelkästään hyötyä!