Pörssilähettiläät

Miten opettaa talousasioita helposti lähestyttävällä tavalla? Pyydä luokkaasi Pörssilähettiläät! Tältä sivulta löydät myös tietoa Pörssilähettiläsohjelmaan hakemisesta.

Taloustietoa nuorilta nuorille – Kutsu luokkaasi Pörssilähettiläät

Pörssilähettiläät ovat Pörssisäätiön kouluttamia lukioikäisiä nuoria, jotka kertovat yläkouluissa oman talouden hallinnasta, säästämisestä, sijoittamisesta ja vaurastumisesta. Voit kutsua heidät luokkaasi pitämään valmiin oppitunnin taloudesta. Tunti on suunnattu yhdeksäsluokkalaisille. Tunti on suunniteltu etenkin yhteiskuntaopin taloustietoa käsittelevälle kurssille, mutta Pörssilähettiläitä voi mainiosti pyytää myös muiden oppiaineiden tunneille.

Pörssilähettiläät kertovat taloudesta ja rahasta ymmärrettävästi ja yksinkertaisesti. He kytkevät vaikeatkin aiheet jokaisen nuoren arkeen. Rahankäytöstä puhutaan usein ongelmien kautta. Pörssilähettiläät muistuttavat, kuinka fiksulla rahankäytöllä voi myös helpottaa arkea ja toteuttaa omia unelmia. Tärkeää on saada tarvittavat tiedot ja taidot hyvissä ajoin.

Kaikki materiaali on luotu yhdessä lähettiläiden kanssa ja vierailut tehdään vertaisryhmässä niin, että nuoret jakavat tietoa toisilleen. Oppitunnit ovat siis aidosti nuorilta nuorille!

Lähettiläät pitävät oppitunnit pareittain. Lähettiläiden vierailu ei maksa koululle mitään. Tarvitset ainoastaan videotykillä ja tietokoneella varustetun luokkahuoneen. Voit pyytää pörssilähettiläsesityksen suomeksi tai ruotsiksi. Lisätietoja ruotsiksi löydät täältä

Pörssilähettiläsvierailujen paikkakunnat: Syyslukukaudella 2018 Pörssilähettiläät toimivat ensisijaisesti pääkaupunkiseudulla, Keski-Uudellamaalla (Järvenpää, Kerava, Hyvinkää, Tuusula, Nurmijärvi, Riihimäki, Sipoo, Vihti, Kirkkonummi), Keski-Suomen maakunnassa, Pirkanmaalla sekä Turun ja Oulun seudulla. Ohjelma laajenee jatkuvasti muillekin alueille, eli vierailua voi kysyä myös, vaikka oma paikkakuntasi ei olisi mukana listassa.

Pörssilähettiläät-ohjelmaa järjestävä Pörssisäätiö on riippumaton, puolueeton ja voittoa tavoittelematon organisaatio, joka edistää talousosaamista Suomessa. Säätiö rahoittaa toimintansa omistamansa Pörssitalon vuokratuloilla.

Lataa opettajille suunnattu esite täältä.

Kutsumalla Pörssilähettiläät vierailulle saat:

  • koulutettujen nuorten pitämän ja kehittämän 45 minuutin oppitunnin oman talouden hallinnasta, säästämisestä, sijoittamisesta ja pörssin toiminnasta. Tunnilla käsitellään myös yksilöä osana kansantaloutta.
  • yhdeksännen luokan yhteiskuntaopin opetussuunnitelmaa tukevan kokonaisuuden.
  • Kahoot-visan oppitunnin aiheista.

Kiinnostuitko?

Täytä opettajille tarkoitettu lomake tämän linkin takaa, niin varaamme oppitunnin luokallesi. 

Lisätietoja antaa tarvittaessa talousosaamisasiantuntija Joonatan Naukkarinen: joonatan.naukkarinen (at) porssisaatio.fi / 045 328 6259.

Nuori: Tule mukaan Pörssilähettilääksi!

Lähettilääksi voi hakea kuka tahansa 15–18-vuotias peruskoulun käynyt nuori. Mitään ennakkotietoja et tarvitse – ainoa vaatimus on innostus osallistua lähettiläsohjelmaan!

Pörssilähettiläänä opit taloudesta ja sijoittamisesta, tutustut aiheeseen mielenkiintoisten vierailujen kautta ja tapaat kiinnostavia ihmisiä. Saat paljon hyödyllisiä taitoja tulevaisuutta varten ja pääset viettämään vapaa-aikaa rennossa Pörssilähettiläsporukassamme.

Samalla olet mukana tärkeän tavoitteen saavuttamisessa – parantamassa nuorten talousosaamista.

Ohjelma alkaa kolmen päivän starttikoulutuksella, jolloin lähettiläät tapaavat toisiaan ja kiinnostavia ihmisiä talousalalta, oppivat uutta ja pääsevät osaksi unohtumatonta kokemusta sekä Pörssilähettiläiden yhteisöä.

Järjestämme uusille Pörssilähettiläille starttikoulutuksia vuosittain eri paikkakunnilla. Lue lisää ja hae mukaan täyttämällä lomake, johon pääset tästä linkistä. Otamme sinuun yhteyttä koulutusten lähestyessä. Jos mielessäsi on kysymyksiä, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen joonatan.naukkarinen (at) porssisaatio.fi.

Pörssilähettiläsalumnit

Voit kiertää Pörssilähettiläänä kouluissa siihen asti, kunnes täytät 20. Sen jälkeen olet edelleen tärkeä osa alumniyhteisöämme, jolle järjestämme säännöllisesti vuosittain yhteisiä tapaamisia ja ohjelmaa. Alumnitoiminta on tarkoitettu alle 30-vuotiaille. Lisäksi voit halutessasi toimia tutorina muille lähettiläille 19–25-vuotiaana.

Pörssilähettiläät mediassa

MTV Uutiset: Pörssilähettiläät opastavat yläkoululaisia talouden hallintaan
Yle: Pörssisijoittaminen saapui yläasteille. Katso myös TV-uutinen aiheesta.
Talouselämä: Pörssilähettiläs Fanny Lautanala: ”Haluan olla mukana uudistamassa sijoittamisesta luotua kuvaa”
YleX: Haastattelussa Pörssilähettiläs Anton Piippo
Puoli seitsemän: Miten nuorille kerrotaan osakesäästämisestä?

Mediatiedusteluissa ja haastattelupyynnöissä voit olla yhteydessä viestintäasiantuntija Kiia Etelävuoreen: 050 557 6488 / kiia.etelavuori (at) porssiaatio.fi.

Seuraa Pörssilähettiläitä myös Instagramissa.