Pörssilähettiläät

Miten opettaa talousasioita helposti lähestyttävällä tavalla? Pyydä luokkaasi Pörssilähettiläät! Tältä sivulta löydät myös tietoa Pörssilähettiläsohjelmaan hakemisesta.

Kuvassa talvella 2017 valitut ensimmäiset Pörssilähettiläät miettivät pöydän ympärillä, mikä olisi paras tapa kertoa yläkolulaisille säästämisestä ja sijoittamisesta.

Taloustietoa nuorilta nuorille – Kutsu luokkaasi Pörssilähettiläät

Pörssilähettiläät ovat Pörssisäätiön kouluttamia lukioikäisiä nuoria, jotka kertovat yläkouluissa oman talouden hallinnasta, säästämisestä, sijoittamisesta ja vaurastumisesta. Voit kutsua heidät luokkaasi pitämään valmiin oppitunnin taloudesta. Tunti on suunnattu yhdeksäsluokkalaisille, etenkin yhteiskuntaopin taloustietoa käsittelevälle kurssille. Alkuvuonna 2018 lähettiläät toimivat pääkaupunkiseudulla. Loppuvuodesta 2018 alkaen toimintaa laajennetaan vähitellen muuallekin Suomeen.

Pörssilähettiläät kertovat taloudesta ja rahasta ymmärrettävästi ja yksinkertaisesti. He kytkevät vaikeatkin aiheet jokaisen nuoren arkeen. Rahankäytöstä puhutaan usein ongelmien kautta. Pörssilähettiläät muistuttavat, kuinka fiksulla rahankäytöllä voi myös helpottaa arkea ja toteuttaa omia unelmia. Tärkeää on saada tarvittavat tiedot ja taidot hyvissä ajoin.

Kaikki materiaali on luotu yhdessä lähettiläiden kanssa ja vierailut tehdään vertaisryhmässä niin, että nuoret jakavat tietoa toisilleen. Oppitunnit ovat siis aidosti nuorilta nuorille!

Lähettiläät pitävät oppitunnit pareittain. Tällä hetkellä vierailuja järjestetään pääkaupunkiseudulla. Toimintaa laajennetaan vähitellen muuallekin Suomeen. Lähettiläiden vierailu ei maksa koululle mitään. Tarvitset ainoastaan videotykillä ja tietokoneella varustetun luokkahuoneen. Lataa opettajille suunnattu esite täällä.

Pörssilähettiläät-ohjelmaa järjestävä Pörssisäätiö on riippumaton, puolueeton ja voittoa tavoittelematon organisaatio, joka edistää talousosaamista Suomessa. Säätiö rahoittaa toimintansa omistamansa Pörssitalon vuokratuloilla.

Kutsumalla Pörssilähettiläät vierailulle saat:

  • koulutettujen nuorten pitämän ja kehittämän 45 minuutin oppitunnin oman talouden hallinnasta, säästämisestä, sijoittamisesta ja pörssin toiminnasta. Tunnilla käsitellään myös yksilöä osana kansantaloutta.
  • yhdeksännen luokan yhteiskuntaopin opetussuunnitelmaa tukevan kokonaisuuden.
  • Kahoot-visan oppitunnin aiheista.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä: joonatan.naukkarinen (at) porssisaatio.fi / 045 328 6259.

Kuvassa Pörssisäätiön kouluttamat ensimmäiset Pörssilähettiläät harjoittelevat esityksen pitämistä.

Nuori: Tule mukaan Pörssilähettilääksi!

Lähettilääksi voi hakea kuka tahansa 15–19-vuotias peruskoulun käynyt nuori. Mitään ennakkotietoja et tarvitse – ainoa vaatimus on innostus osallistua lähettiläsohjelmaan!

Pörssilähettiläänä opit taloudesta ja sijoittamisesta, tutustut aiheeseen mielenkiintoisten vierailujen kautta ja tapaat kiinnostavia ihmisiä. Saat paljon hyödyllisiä taitoja tulevaisuutta varten ja pääset viettämään vapaa-aikaa rennossa Pörssilähettiläsporukassamme.

Samalla olet mukana tärkeän tavoitteen saavuttamisessa – parantamassa nuorten talousosaamista.

Ohjelma alkaa kolmen päivän starttikoulutuksella, jolloin lähettiläät tapaavat toisiaan ja kiinnostavia ihmisiä talousalalta, oppivat uutta ja pääsevät osaksi unohtumatonta kokemusta sekä Pörssilähettiläiden yhteisöä. Seuraavat aloituskoulutukset järjestetään ke-pe 1.–3.8.2018, ma-ke 6.–8.8.2018 ja ke-pe 17.–19.10.2018.

Järjestämme uusille Pörssilähettiläille starttikoulutuksia vuosittain. Lue lisää ja hae mukaan täyttämällä lomake, johon pääset tästä linkistä. Otamme sinuun yhteyttä, kun seuraavien avointen koulutusten ajankohta on selvillä. Jos mielessäsi on kysymyksiä, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen joonatan.naukkarinen (at) porssisaatio.fi.

Pörssilähettiläät mediassa

MTV Uutiset: Pörssilähettiläät opastavat yläkoululaisia talouden hallintaan
Yle: Pörssisijoittaminen saapui yläasteille. Katso myös TV-uutinen aiheesta.
Talouselämä: Pörssilähettiläs Fanny Lautanala: ”Haluan olla mukana uudistamassa sijoittamisesta luotua kuvaa”
YleX: Haastattelussa Pörssilähettiläs Anton Piippo