Apurahat mahdollistavat tutkimusta – kaksi vinkkiä hakijalle

Artikkeli
9.6.2022
Lukuaika
2 min

Samuli Knüpfer on tutkinut paljon omistamista ja sijoittamista. Hän toimii Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun omistajuuden professorina. Hän on saanut esimerkiksi Pörssisäätiöltä apurahoja.

Knüpfer kertoo, että Suomen apurahakentällä talouden alalla arvioidaan hyvin paljon sitä, miten merkittävää tutkimus kansainvälisesti on. Hänellä on kaksi vinkkiä apurahaa taloustutkimukseen hakeville.

”Ensimmäinen asia, josta kannattaa huolehtia on, että tekee tutkimusta, joka on myös kansainvälisesti kiinnostavaa”, hän sanoo.

Knüpfer huomauttaa, että nykyään käydään paljon talouspoliittista ja talouteen liittyvää keskustelua. Siihen liittyy toinen vinkki:

”On hyvä miettiä, miten oma tutkimus sopii keskusteluun, että on jotain annettavaa myös kansalliselle kentälle. Sen ei tarvitse olla suoraan tutkimusaihe, mutta jotain näkökulmaa on hyvä olla.”

Pörssisäätiöltä vuosittain apurahoja taloustutkimukseen

Pörssisäätiö jakaa joka vuosi apurahoja talousaiheeseen tutkimukseen, erityisesti tutkmukiseen, joka selvittää talousosaamisen edistämistä, omistajuutta, sijoittajien käyttäytymistä, arvopaperimarkkinoiden sääntelyä sekä omistajaan ja pääomamarkkinoihin liittyvää verotusta.

Omistajuuden professuuri rakentuu kolmen pilarin varaan

Samuli Knüpfer aloitti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun omistajuuden professorina maaliskuussa. Professuuri perustettiin lahjoitusvaroin. Pörssisäätiö oli mukana ideoimassa ja professuuria ja lahjoittamassa siihen.

Omistajuuden professorin tehtävä jakautuu kolmeen pilariin:

Hän jatkaa tutkimushankkeita pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden kanssa ja rakentaa uusia yhteistyöhankkeita.

Toinen pilari on opetus: hän suunnittelee, miten omistajuuden teema tuodaan Aallon kauppakorkeakouluun ja muuhun opetukseen.

Kolmas pilari on yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuminen tutkimuspohjaisella tiedolla ja ajattelulla.

Teksti: Eeva Ketvel
Kuva: Nita Vera

Lue lisää:

Lue, mitkä tutkimukset ja ketkä tutkijat saivat Pörssisäätiön apurahat vuonna 2022.

Lue tarkemmin Pörssisäätiön apurahoista.

Haluatko tietää Pörssisäätiön apurahahaun alkamisesta ajoissa sekä tietoa arvopaperimarkkinoiden kehittämisestä? Tilaa Pörssisäätiön Sijoittajan ajankohtaiskatsaus!