Pörssigaalan palkinnot

Monimuotoisuus ja osallisuus ovat osa KONEen kulttuuria ja arvoja

KONE pyrkii olemaan yhtä monimuotoinen kuin asiakaskuntansa sekä yhteisöt, joita se palvelee. Monimuotoisuus tarkoittaa yhtiössä muiden muassa sitä, että kaikille pyritään tarjoamaan yhtäläiset mahdollisuudet.

Artikkeli
31.1.2024
Lukuaika
2 min

Vuoden 2023 Monimuotoisuuden edistäjä -palkinnon saaneessa KONEella monimuotoisuus ja osallisuus ovat osa yhtiön kulttuuria ja arvoja. Yhtiöllä on palveluksessaan noin 150:n eri kansallisuuden edustajia. Käytössä on globaali monimuotoisuus- ja osallisuusstrategia, joka on vahvasti linkissä KONEen strategiaan, jossa kestävä kehitys on keskiössä.

”Uskomme, että ihmisten arvostaminen juuri sellaisina kuin he ovat tuottaa innovaatioita ja hyvinvoivan työyhteisön. Tapaamme sanoa, että monimuotoisuus tekee meistä ainutlaatuisen ja osallisuus tekee meistä vahvan”, kertoo KONEen Senior Manager Susanna von Hedenberg-Rosenqvist.

Von Hedenberg-Rosenqvist kertoo, että KONEella ajatellaan, että aitoa ja pysyvää monimuotoisuutta ei voi saavuttaa ilman osallisuutta. Monimuotoisuustyö kiteytyy KONEella siihen, että kaikille pyritään tarjoamaan yhtäläiset mahdollisuudet.

”Henkilöstökäytännöt ovat oikeudenmukaiset ja erilaisia urapolkuja vaalitaan esimerkiksi tukemalla työn ja yksityiselämän yhteensovittamista”, von Hedenberg-Rosenqvist sanoo.

Vastuullinen maailman kansalainen

KONEen globaalissa monimuotoisuus- ja osallisuusstrategiassa on kuusi painopistettä, jotka ovat strateginen tahtotila, osallistava johtaminen, rekrytointikäytännöt, dataan perustuva päätöksenteko, avoin viestintä sekä vastuullinen maailman kansalainen.

KONE pyrkii olemaan yhtä monimuotoinen kuin asiakaskuntansa sekä yhteisöt, joita se palvelee. Yhtiössä tavoitellaan, että naisten osuus johtajista nousisi 35 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. KONE myös kouluttaa esimiehiään ja henkilöstöään osallistavaan kulttuuriin. Tavoitteet ovat samat kaikilla yhtiön toiminta-alueilla.

Jatkuvaa parantamista

Von Hedenberg-Rosenqvist arvioi, että KONE on tehnyt monimuotoisuuden sekä laajemmin vastuullisuuden edistämisessä ison harppauksen. Siitä vihjaavat myös ulkopuoliset tunnustukset.  Pörssigaalan monimuotoisuuden edistäjä -palkinnon lisäksi KONE on saanut muun muassa Ecovadisin vastuullisuusarvioinnissa Gold-tason luokituksen sekä ollut mukana Financial Timesin Diversity Leaders -listalla.

Von Hedenberg-Rosenqvist arvioi tunnustusten kertovan siitä, että yhtiö on valinnut oikean suunnan ja strategian. Parhaimmillaan tunnustukset myös motivoivat kaikkia KONElaisia jatkamaan rohkeasti samalla vastuullisuuden polulla.

”Monimuotoisuuden ja osallisuuden jatkuva edistäminen ja parantaminen on mielestämme ainut oikea tapa toimia, mutta lisäksi se on ehdoton vaatimus sekä työntekijöiden houkuttelemisen näkökulmasta, että asiakkaiden ja sijoittajien näkökulmasta”, von Hedenberg-Rosenqvist sanoo.

Kirjoittajat

Sarianna Toivonen Viestintäpäällikkö