Kone palkittiin vuoden 2023 Monimuotoisuuden edistäjänä

Monimuotoisuuden edistäjä -palkinto annettiin Koneelle, jolle monimuotoisuus ja osallisuus ovat osa yhtiön arvoja. Kone palkittiin, koska se asettaa monimuotoisuustavoitteensa järjestelmällisesti ja globaalisti kaikille toiminta-alueilleen, joten myös sen vaikutusmahdollisuudet ovat laajat.

Tiedote
31.1.2024
Lukuaika
1 min

Hissi- ja liukuporrasvalmistaja Kone valittiin suurten pörssiyhtiöiden joukosta vuoden 2023 monimuotoisuuden edistäjäksi. Tuomaristo katsoo Koneen edistävän monimuotoisuutta laajalti – sukupuolten tasa-arvoa sekä muita monimuotoisuuden ulottuvuuksia – ja kunnianhimoisesti.

Kone toimii globaalisti ja myös kehittyvissä maissa, kuten Kiinassa ja Intiassa, joten yhtiön vaikutusmahdollisuudet monimuotoisuuden yleistymiseen ovat poikkeuksellisen laajat.

Tuomaristo nosti esille myös sen, että johdon rooli monimuotoisuuden edistämisessä on tärkeä. Koneessa monimuotoisuus näkyy myös esimerkiksi hallituksen kokoonpanossa: jäsenistä neljä on naisia ja viisi miehiä.

Kilpailu oli hyvin tasainen. Tuomaristo valitsi voittajan Pörssigaalan kumppanin, konsulttiyhtiö Mercuri Urvalin arvioimien ehdokkaiden joukosta. Arvioinnissa käydään läpi yhdeksän monimuotoisuustyön ulottuvuutta, kuten tavoitteet ja niiden seuranta, johdon rooli, henkilöstön koulutus, rekrytointi ja monimuotoisuuden yhteiskunnalliset ohjelmat.

Palkinnon luovutti keskiviikkona Pörssigaalassa Mercuri Urvalin Principal Consultant Sanna Kröger. Aiempina vuosina monimuotoisuuden edistäjäksi on valittu Konecranes ja Nokia.

Lue lisää Koneen vastuullisuustyöstä: Monimuotoisuus ja osallisuus ovat osa Koneen arvoja

Lisätietoja

Sari Lounasmeri Toimitusjohtaja, Pörssisäätiö ja Pörssitalo
Sarianna Toivonen Viestintäpäällikkö