Pörssigaalassa jaettiin seitsemän palkintoa

Parhaiden pörssiyhtiöiden Pörssigaalassa jaettiin kaikkiaan seitsemän palkintoa. Myös tallenne katsottavissa!

Artikkeli
1.2.2024
Lukuaika
2 min
Pörssigaala järjestettiin Helsingissä Vanhalla Ylioppilastalolla keskiviikkona.

Hallituksen puheenjohtaja -palkinto: Annika Paasikivi

Annika Paasikivi valittiin vuoden 2023 Hallituksen puheenjohtajaksi. Uponorin hallitus nousi hänen johdollaan osakkeenomistajan kannalta keskeiseen rooliin, kun yhtiöstä tehtiin ostotarjous keväällä. Hallitus torjui vihamielisen ostotarjouksen ja haki paremman vaihtoehdon, joka tarjosi osakkeenomistajille korkeamman hinnan, perusteli Pörssigaalan tuomaristo.

Sijoittajasuhdejohtaja-palkinto: Hanna-Maria Heikkinen

Wärtsilässä kolme vuotta työskennellyt Hanna-Maria Heikkinen sai Sijoittajasuhdejohtaja-palkinnon. Hän on sijoittajasuhdejohtajana poikkeuksellinen aktiivinen ja tarttunut myös usiin ideoihin, kuten avannut yhtiön analyytikkopuhelut kaikille sijoittajille, palkinnon perusteluissa kiiteltiin.

Nuori sijoittaja -palkinto: Henri Hoskonen

Lappeenrantalainen opiskelija Henri Hoskonen, 23, voitti Nuori sijoittaja -yleisöäänestyksen. Hoskoselle tärkein neuvo on ollut se, että markkinaan kannattaa luottaa. ”Vaikka noin viisivuotisen sijoitusurani aikana markkinoilla on nähty melkoista myllerrystä niin ylöspäin kuin alaspäinkin, en ole lähtenyt paniikissa myymään mitään.”

Listautuja-palkinto: Mandatum

Vuoden 2023 Listautuja-palkinto annettiin finanssiyhtiö Sammosta osittaisjakautuneelle varainhoitoyhtiö Mandatumille. Varainhoitoyhtiön listautuminen onnistui teknisesti ja viestinnällisesti esimerkillisesti, ja osake nousi heti suosituimpien kansanosakkeiden listalle. Toimitusjohtaja Petri Niemisvirta kertoo, listautuminen toi omistajat lähemmäs jokaista työntekijää.

Parhaat sijoittajasivut: Huhtamäki, Alma Media, Componenta ja Kempower

Parhaat sijoittajasivut palkittiin neljässä kategoriassa. Ykköstilat menivät pakkausyhtiö Huhtamäelle, mediayhtiö Alma Medialle, valimoyhtiö Componentalle ja latauslaitevalmistaja Kempowerille. Sijoittajasivuja käytiin läpi kaikkiaan 21 kriteerillä, ja painopiste oli ajankohtaisissa, suomenkielisissä sisällöissä.

Kiinnostaako sijoittaminen ja vaurastuminen? Tilaa Pörssisäätiön uutiskirje.

Monimuotoisuuden edistäjä: Kone

Monimuotoisuuden edistäjä -palkinto meni hissi- ja liukuporrasvalmistaja Koneelle, jolle monimuotoisuus ja osallisuus ovat osa arvoja. Kun Kone toimii myös kehittyvissä maissa, se voi vaikuttaa monimuotoisuuden yleistymiseen globaalisti.

Kiertotalouden edelläkävijä: Konecranes

Nosturivalmistaja Konecranes sai vuoden Kiertotalouden edelläkävijä -palkinnon. Konecranes toteuttaa kiertotaloutta aina tuotesuunnittelusta alkaen osana perusliiketoimintaa, joten myös sen hyödyt skaalautuvat.

Tallenne katsottavissa

Pörssigaalan tallenne löytyy Pörssisäätiön YouTube-kanavalta:

Kirjoittajat

Sarianna Toivonen Viestintäpäällikkö