Pörssigaalan palkinnot

Huhtamäen sijoittajasivut palkittiin vuoden 2023 parhaina

Parhaat sijoittajasivut palkittiin neljässä kategoriassa. Kaikki palkinnoille yltäneet sijoittajasivut tarjoavat ajantasaista ja selkeää tietoa myös suomen kielellä.

Tiedote
31.1.2024
Lukuaika
3 min

Pakkausvalmistaja Huhtamäen sijoittajasivut palkittiin Pörssigaalassa vuoden 2023 parhaina. Huhtamäki sai palkinnon suurten yritysten kategoriassa jo toista kertaa.

Pörssigaalan tuomaristo kävi läpi yhtiöiden sijoittajasivujen käytettävyyttä ja ulkoasua sekä sisältöjä ja niiden esittämistavan selkeyttä kaikkiaan 21 kriteerillä. Painopiste oli sisältöjen arvioinnissa.

Tuomaristo kiitteli, että Huhtamäen sijoittajasivuilta on helppo löytää tietoa. Myös sivujen visuaaliset elementit ovat toimivat ja etenkin kuvat kertovat selkeää tarinaa siitä, mitä yhtiö tekee. Erityismaininnan sai sivuilta löytyvä osakkeen tiedot -elementti, joka listaa visuaalisesti osakkeen kurssin kehitystä tiettyinä ajanjaksoina.

Huhtamäen sijoittajasuhdejohtaja Kristian Tammela kertoo, yhtiöille on vaikeaa erottautua sijoittajasivuilla, koska sijoittajasivujen taso Suomessa on niin kova. ”Keskitymme käytettävyyteen ja konkretiaan. Raportointivaatimusten muuttuessa vastuullisuus on kaikilla tärkeässä roolissa, ja niin meilläkin. Tämä vaikuttaa myös verkkosivuihin.”

Huhtamäki pitää sijoittajasivullaan tärkeimpänä ajantasaista tietoa ja käytettävyyttä. Sivuja uudistetaan jatkuvalla periaatteella, ja suurempia muutoksia tehdään esimerkiksi silloin, kun strategia muuttuu.

Kiinnostaako sijoittaminen ja vaurastuminen? Tilaa Pörssisäätiön uutiskirje.

Palkinnot jaettiin neljässä kategoriassa

Parhaat sijoittajasivut etsittiin neljässä eri yritysluokassa: suuret yhtiöt, keskisuuret yhtiöt, pienet yhtiön ja First North -kasvuyhtiöt. Keskisuurten yhtiöiden sarjassa voiton nappasi mediayhtiö Alma Media, pienten yhtiöiden sarjassa Componenta ja First North -yhtiöiden sarjassa Kempower.

Alma Mediaa kiiteltiin muiden muassa siitä, että sijoittajasivuilta löytyvät tiedot yhtiön näkymistä peräti vuodesta 2008, jolloin sijoittaja saa tuntumaa yhtiön tapaa arvioida tulevaisuuttaan. 

Pienten yhtiöiden palkinnon saanutta Componentaa kiiteltiin siitä, että sijoittajasivut toimivat nopeasti ja sivuilta löytyvät myös suomenkieliset tulosesitykset.

Ainoana First North -yhtiöiden kategoriassa palkitun Kempowerin sivuilta löytyy esimerkillisesti tietoa ja sivujen käytettävyys on erinomainen, totesi tuomaristo perusteluissaan.

”Kaikki palkinnoille yltäneet sijoittajasivut tarjoavat ajantasaista ja selkeää tietoa myös suomen kielellä. Palkitut sijoittajasivut eivät ole mainonnallisia, vaan antavat sijoittajille mahdollisuuden tehdä itse päätöksiä”, sanoo tuomariston puheenjohtaja, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Parhaat sijoittajasivut -palkintoa on jaettu vuodesta 1999. Palkinto pyrkii jo kriteereillään ohjaamaan pörssiyhtiöitä sijoittajasivujen rakentamisessa.

Vuoden 2023 Parhaat sijoittajasivut

Suuret yhtiötKeskisuuret yhtiötPienet yhtiötFirst North -yhtiöt
1.HuhtamäkiAlma MediaComponentaKempower
2.SanomaTokmanniRobit
3.KemiraGoforeRaute

Lisätietoja

Sari Lounasmeri Toimitusjohtaja, Pörssisäätiö ja Pörssitalo
Sarianna Toivonen Viestintäpäällikkö