Vuoden 2023 Listautuja-palkinto Mandatumille

Pörssigaalan tuomariston mukaan Mandatumin listautuminen jää pörssihistoriaan esimerkillisesti sujuneena jakautumisena. Mandatum listautui teknisesti oikeaoppisesti sekä onnistui hyvin myös viestinnässään ennen ja jälkeen listautumisen.

Tiedote
31.1.2024
Lukuaika
1 min

Lokakuussa finanssiyhtiö Sammosta osittaisjakautunut varainhoitoyhtiö Mandatum palkittiin Pörssigaalassa keskiviikkona vuoden 2023 listautujana. Mandatumin suoritusta ei himmennä se, että pörssivuoteen osui vain kaksi listautumista.

”Mandatumin listautuminen hoidettiin teknisesti selkeästi, kun yhdellä Sammon osakkeella sai yhden Mandatumin osakkeen. Listautumisen valmistelu hoidettiin hyvin ja markkinoille onnistuttiin saamaan avoimella viestinnällä Mandatum-huuma”, perustelee Pörssigaalan tuomaristo.

Laadullisen seurannan lisäksi listautuja -palkinnon kriteereissä painotetaan yksityissijoittajien omistusosuutta ja omistajien lukumäärää, jota seurataan myös listautumisen jälkeen. Listayhtiönä Mandatum ohitti omistajamäärässä aiemman emoyhtiönsä Sammon omistajamäärän pian ja nousi suosituimpien kansanosakkeiden listalla kolmanneksi.

”Tämä on hieno palkinto onnistuneesta projektistamme. Olemme erittäin iloisia ja kiitollisia”, sanoo Mandatumin toimitusjohtaja Petri Niemisvirta.

Listautuja-palkinnon jakoi Pörssigaalan kumppanina toimivan konsultointi- ja tilintarkastusyritys PwC:n toimitusjohtaja Kauko Storbacka. Aiempina vuosina Listautuja-palkinnon ovat saaneet puutuoteteollisuuden tuotteita valmistava Koskisen ja kierrätyskuitua tekstiiliteollisuudelle kehittävä Spinnova.

Lisätietoja

Sari Lounasmeri Toimitusjohtaja, Pörssisäätiö ja Pörssitalo
Sarianna Toivonen Viestintäpäällikkö