Vuoden 2023 Nuori sijoittaja on Henri Hoskonen

Lappeenrantalainen Henri Hoskonen valittiin vuoden 2023 Nuoreksi sijoittajaksi yleisöäänestyksellä. Hän haluaa innostaa muitakin sijoittamaan, koska ajattelee, että suomalaisten elintasoa on mahdollista kohentaa vaurastumisen kautta.

Tiedote
31.1.2024
Lukuaika
2 min

Kauppatieteiden opiskelija Henri Hoskonen, 23, valittiin vuoden 2023 Nuoreksi sijoittajaksi. Hoskonen voitti yleisöäänestyksen, jossa oli ehdolla neljä ehdokasta, jotka oli valinnut Pörssigaalan tuomaristo.

Lappeenrantalainen Henri Hoskonen on sijoittanut aktiivisesti viitisen vuotta. Hänellä on kokemusta laajalti erilaisista sijoituskohteista: suorista osakesijoituksista, erilaisista rahastoista sekä myös kryptovaluuttaan ja yrityslainoihin sijoittamisesta. Hän hyödyntää sijoittamisessa sekä arvo-osuustiliä että osakesäästötiliä.

Hoskonen jakaa aktiivisesti sijoittamistietoa myös muille nuorille. Hän on ollut mukana Pörssisäätiön Pörssilähettiläät-ohjelmassa pitämässä sijoittamisen oppitunteja peruskouluissa sekä kouluttamassa uusia Pörssilähettiläitä ohjelman tutorina.

”Näen tämän vaikuttamistyön erittäin merkityksellisenä, sillä se ulottuu yksilötasolta aina kansantalouteen asti: yksityishenkilöt vaurastuvat ja yritykset voivat rahoittaa toimintaansa. Erityisesti koen, että suomalaisten elintasoa on mahdollista kohentaa vaurastumisen kautta”, Hoskonen sanoo.

Hoskonen kehottaa kaikki sijoittamista vasta harkitsevia aloittamaan sijoittamisen viivyttelemättä. Hidastelu ei kannata, koska aika on yksi merkittävimmistä tekijöistä sijoittamisessa.

Hänelle itselleen kaikkein tärkein neuvo sijoittamisessa on ollut se, että markkinaan kannattaa luottaa. ”Vaikka noin viisivuotisen sijoitusurani aikana markkinoilla on nähty melkoista myllerrystä niin ylöspäin kuin alaspäinkin, en ole lähtenyt paniikissa myymään mitään. Ja edelleen voin tyytyväisenä sanoa, että hyvä niin!”

Pörssisäätiö nostaa Nuori sijoittaja -palkinnolla esille nuorten talousosaamista sekä taloudesta ja sijoittamisesta kiinnostuneita nuoria, jotka myös jakavat tietoa toisille nuorille. Sijoittaminen kannattaa aloittaa nuorena, sillä silloin sijoittajalla on puolellaan aika. Pitkällä aikavälillä korkoa korolle -ilmiö pääsee valloilleen ja kasvattaa tuottoja eksponentiaalisesti.

Lisätietoja

Sari Lounasmeri Toimitusjohtaja, Pörssisäätiö ja Pörssitalo
Sarianna Toivonen Viestintäpäällikkö