Pörssilähettiläät tavoittivat yli 10 000 ysiluokkalaista

Artikkeli
3.6.2022
Lukuaika
3 min

Pörssisäätiön pörssilähettiliäsohjemassa koulutetaan toisen asteen opiskelijoita säästämisestä, sijoittamisesta ja oman talouden hallinnasta niin, että pörssilähettiläät pystyvät jakamaan tietoa yhdeksäsluokkalaisille.

”Oman talouden hallinta, säästäminen ja myös sijoittaminen ovat tärkeitä taitoja sitten, kun nuori muuttaa pois kotoa. Niitä on hyvä alkaa harjoitella jo varhain”, pörssilähettiläsohjelman äiti, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri sanoo.

”Nuoret osaavat kertoa asioista toisilleen kiinnostavasti ja ymmärrettävästi. On upeaa, että niin moni nuori kouluttautui pörssilähettilääksi ja jakoi osaamistaan muille nuorille”, Lounasmeri kiittää.

Moni pörssilähettiläs aloittaa sijoittamisen

Lukuvuoden 2021 – 2022 aikana pörssilähettiläät kävivät kolmipäiväisen koulutuksen, jossa opeteltiin perusasioita pörssistä ja sijoittamisesta ja valmisteltiin valmis oppitunti.

Opettajat voivat kutsua lähettilään luokkaansa pitämään tunnin. Tunti on suunniteltu etenkin yhteiskuntaopin taloustietoa käsittelevälle kurssille, mutta pörssilähettiläitä voi mainiosti pyytää myös muiden oppiaineiden tunneille. Lähettiläiden vierailu ei maksa koululle mitään.

Yhtälö toimi: pörssilähettiläät pitivät yli 450 kouluvierailua 45 eri paikkakunnalla 141 koulussa. Näin yli 10 000 yhdeksäsluokkalaista sai uutta tietoa. Lukuvuoden päätteeksi valmistui yli 70 lähettilästä.

Koulutus on hyödyllinen sekä oppilaille, jotka pääsevät kuulemaan pörssilähettiläsesityksen että pörssilähettiläille itselleen.

”Moni heistä aloittaa sijoittamisen koulutuksen innostamana. Se on hienoa, sillä mitä pidempi on sijoitusaika, sitä varmemmin saa turvaa tulevaan”, Lounasmeri sanoo.

”Aina on hyvä aika aloittaa sijoittaminen, mutta erityisen hyvä aika on nuorena. Alkuun pääsee viikkorahoilla.”

Korona-aika toi uutta ulottuvuutta: Vierailuja etänä myös syrjäseuduille

Vuonna 2017 alkaneet pörssilähettiläskoulutukset ja -vierailut tehtiin alun perin fyysisinä tapaamisina. Korona-aikana koulutukset ja vierailut piti siirtää verkkoon. Tästä oli myös hyötyä: nyt koulutuksiin voivat helpommin osallistua myös nuoret, joiden on vaikea matkustaa kauas koulutukseen. Samoin vierailuja on voitu järjestää etänä paikkakunnille, joille nuorten lähettiläiden olisi hankala matkustaa paikan päälle.

”Tämä on selkeästi lisännyt maantieteellistä tasa-arvoa, mikä on todella hienoa”, Lounasmeri sanoo.

Hän kertoo, että etävierailuja suositellaan jatkossakin.

Pörssilähettiläskoulutukset jatkuvat, mukaan voi ilmoittautua tästä.

Teksti: Eeva Ketvel
Kuvankäsittely: Linnea Karjula

Haluatko säännöllisesti tietoa pörssilähettiläsohjelmasta ja Pörssisäätiön muista koulutuksista? Tilaa sijoittajan ajankohtaiskatsaus!