Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry palkitsivat parhaat sijoittajasivut 2018

Artikkeli
23.5.2018
Lukuaika
3 min

Vuosittain järjestettävässä Parhaat sijoittajasivut -kilpailussa ensimmäisen sijan vei tänä vuonna suurten yhtiöiden sarjassa Kesko ja keskisuurissa Alma Media. Pienten yhtiöiden sarjassa kärkeen nousi Exel Composites ja First North -sarjassa Verkkokauppa.com.

Kilpailussa arvioitiin kaikkien kotimaisten listautuneiden yhtiöiden suomenkieliset verkkosivut. Kilpailusarjoja oli neljä: suuret pörssiyhtiöt, keskisuuret pörssiyhtiöt, pienet pörssiyhtiöt ja First North -yhtiöt.

Kilpailun kärki tasaväkinen

Kaikista parhaat pisteet sai Kesko. Tuomariston mukaan yhtiön sijoittajasivut erottuvat edukseen erityisesti seuraavilla osa-alueilla: käytettävyys, visuaalisuus, corporate governancen esiin tuominen ja vastuullisuudesta kertominen. Sivuston rakenne on selkeä ja olennaiset asiat löytyvät helposti. Yrityksen vastuullisuustyö ja mukanaolo vastuullisuusindekseissä tuodaan hyvin esiin. Omistajaluetteloa päivitetään säännöllisesti ja omistusten osalta kerrotaan esimerkiksi tiedot myös suurimmista hallintarekisteröidyistä omistajista.

– Arvostamme, että kilpailun tuomaristo on palkinnut Keskon sijoittajasivut vuoden 2018 voittajaksi. Keskossa on tehty pitkäjänteistä työtä sijoittajaviestinnässä. Meille on tärkeää antaa mahdollisimman laadukasta ja helposti löytyvää tietoa sijoituspäätösten tueksi. Tänä vuonna panostimme vuosiraportin monikäyttöisyyteen ja sisällön hyödyntämiseen myös Keskon verkkosivuilla”, sanoo Keskon sijoittajasuhdejohtaja Kia Aejmelaeus.

Professori Jarmo Leppiniemen johtama tuomaristo arvioi sivuja viiden kriteerin perusteella: käytettävyys ja visuaalinen ulkoasu; strategia, kasvu ja kannattavuus; taloudelliset tavoitteet ja historiallinen performanssi; pääomankäyttö ja operatiivisten riskien kuvaus sekä corporate governance ja kestävä toiminta.

– Hyvällä sijoittajasivustolla on näkyvästi esillä tuoreet tiedot kuten osavuosikatsaukset ja viimeisimmät pörssitiedotteet. Myös aikasarjat ja muutokset löytyvät helposti. Sivuja on helppo käyttää eri päätelaitteilla, kuten älypuhelimella, Leppiniemi kommentoi.

– On mukava löytää uusia hyviä sijoittajasivuja. Toisaalta aina kärkipaikoille yltänyt Kesko on miellyttävä tuttavuus: hyviä sivuja ei tarvitse vuosittain muuttaa, hän lisää.

Leppiniemen mukaan sijoittajasivut ovat kehittyneet vuosi vuodelta ja taso on yleisesti ottaen korkea. Kilpailun kärki oli tänä vuonna hyvin tasaväkinen.

Parhaat käytännöt esiin

Parhaat sijoittajasivut -kilpailun tavoitteena on kehittää sijoittajaviestintää nostamalla esiin parhaita käytäntöjä.

– Verkkosivut ovat tärkeä osa sijoittajaviestintää niin sijoittajille, analyytikoille kuin medialle. Erityisesti yksityissijoittajille verkkosivut ovat keskeinen kanava saada tietoa sijoituspäätösten tueksi. Suomessa on yli 800 000 osakesäästäjää, jotka yhteensä omistavat noin viidenneksen kotimaisista pörssiyhtiöistä, kommentoi Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Vuonna 2018 kilpailun tuomaristoon kuuluvat professori Jarmo Leppiniemi (pj), salkunhoitaja Hannu Angervuo eQ:sta, Suomen Sijoitusanalyytikot ry:n puheenjohtaja Petri Aho, toimitusjohtaja Tom Lindström Cardia Investistä, toimitusjohtaja Sari Lounasmeri Pörssisäätiöstä sekä yliopettaja Annika Sandström Haaga Helian finanssi- ja talousasiantuntijan koulutusohjelmasta.

Voittajat:

Suuret yhtiöt: 1. Kesko, 2. Valmet, 3. Wärtsilä
Keskisuuret yhtiöt: 1. Alma Media, 2. Atria, 3. Tikkurila
Pienet yhtiöt: 1. Exel Composites, 2. Digia, 3. Etteplan
First North: 1. Verkkokauppa.com


Lue lisää kilpailusta ja edellisvuosien voittajista.

Pysy kartalla myös muista kiinnostavista uutisista, tilaa kerran viikossa lähetettävä uutiskirje.

 

Teksti: Kiia Etelävuori
Kuva: Minna Heusala