Pörssisäätiöltä 89 000 euroa talousalan tutkimukseen

Artikkeli
9.6.2022
Lukuaika
2 min

Pörssisäätiön tarkoituksena on säätiön sääntöjen mukaan tukea ja edistää arvopaperisäästämistä ja arvopaperimarkkinoiden kehittämistä Suomessa sekä niihin liittyvää tutkimus- ja julkaisutoimintaa. Konkreettisesti tämä tapahtuu joka vuosi jaettavilla apurahoilla.

”On erittäin tärkeää, että arvopaperimarkkinoiden toiminnasta saadaan tutkittua tietoa”, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri korostaa.

Pörssisäätiön kannalta erityisen mielenkiintoisia tutkimusalueita ovat talousosaamisen edistämiseen liittyvät kysymykset, omistajuus, sijoittajien käyttäytyminen, arvopaperimarkkinoiden sääntely sekä omistajaan ja pääomamarkkinoihin liittyvä verotus.

”Tällä kertaa apurahaa saaneet aiheet ovat hyvin ajankohtaisia. Mukana on tutkimuksia esimerkiksi ilmastoriskistä ja vihreästä sijoittamisesta, vastuullisuusraportoinnista, tekoälyn käytöstä ja sijoittajien käyttäytymisestä finanssi- ja koronakriiseissä”, Lounasmeri sanoo.

Pörssisäätiön apurahat myönnetään ensisijaisesti soveltaviin post doc -tutkimuksiin tai väitöskirjatason tutkimuksiin.

Lue, mitkä tutkimukset saivat Pörssisäätiön apurahan vuonna 2022.

Lue lisää Pörssisäätiön apurahapolitiikasta.

Seuraava apurahahaku on kevättalvella 2023.

Tekti: Eeva Ketvel


Lue lisää:

Lue, miten omistajuuden professori kuvaa apurajojen merkitystä tutkimukselle.

Lue lisää Pörssisäätiön apurahapolitiikasta.

Haluatko tiedon apurahahaun alkamisesta ja muuta tietoa arvopaperimarkkinoiden kehittämisestä suoraan sähköpostiisi? Tilaa Pörssisäätiön Sijoittajan ajankohtaiskatsaus!